Надал взе първа титла на трева от 5 г. и подкара нов Мердецес

Рафа победи Виктор Троицки в Щутгарт със 7:6(3), 6:3

Sportinglife
Sportinglife 23:10 ч., 14 Юни 2015
0
248
Getty Images

Рафаел Надал завърши една колеблива седмица в Щутгарт с безумно стабилно представяне на сервис и много впечатляваща игра за 7:6(3), 6:3 над Виктор Троицки на финала. По този начин испанецът вдигна първата си титла на трева от Уимбълдън 2010 насам. А и като подарък от генералния спонсор на турнира получи чисто нов Mercedes AMG GT S.

Троицки: „Къса ми се сърцето, като гледам тази кола”

„Къса ми се сърцето, като гледам тази кола пред мен – с усмивка призна Виктор Троицки след финала. – Имах шанса да я пробвам през тази седмица и ужасно много съжалявам, че не успях да я спечеля, но Рафа беше по-добър днес. Дано поне спонсорите ми подарят играчка, която да е същия модел като тази кола.”

„Днес се чувствах готов да играя на тази настилка – призна шампионът, който е печелил още два пъти в Щутгарт, но във времето, в което турнирът беше на клей. – В минали години е имало фактори, които са ми пречели да се представя силно на трева, но сега колената ми са добре и тенисът ми – също. Чувствам се много щастлив.”

Очакваше се днешният двубой да не е никак лек за Рафа, защото макар да беше спечелил всичките си 4 мача с Троицки, нито един от тях не е бил на трева. А и сърбинът отпусна само два пробива на съперниците си в Щутгарт преди финала.

Световният №28 потегли много уверено и даде само точица на Надал в първите си четири сервис гейма. Матадора обаче отвърна подобаващо от линията за начален удар и откриващият сет логично се запъти към тайбрек. В него опитът на Рафа и 65-те титли, които имаше зад гърба си натежаха и той прати сета на сметката си със 7-3 точки.

Рафа иска да пребоядиса подаръка си

„Не искам да ви обидя, но дали не ви се намира модел в синьо? – обърна се към организаторите Рафаел Надал, след като получи Mercedes AMG GT S в крещящо жълт цвят. – Иначе може би ще се наложи да я пребоядисам... Ако нямам място за тази кола в гаража си, значи трябва да си купя нов гараж.”

Надал използва първия си брейкпойнт в мача, за да поведе с пробив за 3:1 и до 5:3 беше загубил само една точка на свой сервис във втория сет. Матадора набързо поведе с 40-15, но допусна изравняване до 40-40. В следващата точка той атакува мрежата не особено подготвен и Троицки имаше цялото време на света да отиграе волето му, но заби бекхенд в мрежата.

Надал не се нуждаеше от повече възможности и приключи финала с 6:3 от третия си мачпойнт. „В момента всяка победа и всеки трофей са от огромно значение за мен – призна щастливият Рафа. – Не бях достигал финал на трева от 2011-а, така че имам нужда от малко самочувствие на тази настилка.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията