ЦСКА показа защо оцеля

Първи на терена, първи и в купона.

Джони Кейджов
Джони Кейджов 11:05 ч., 15 Дек 2014
0
77
Lap.bg

Първи на терена, първи и в купона. Две седмици преди Нова година ЦСКА показа защо е като птица Феникс и оцелява, дори когато това изглежда невъзможно. В събота следобед над „Българска армия” се стелеше мъгла и не се виждаше как ще падне гол. Шут от 25 метра на едно люксембургско момче, „асистенция” на чим от терена и гол! Победата над Черно море беше узаконена, а с нея и лидерската позиция в края на 2014.

След това ЦСКА показа, че е №1 и на червения килим.

Още в събота вечер „Червени сърца” направиха пищно парти, но то бе само загрявката. В неделя бе друго. Денят започна с яростна декларация на треньора Стойчо Младенов като мишените бяха Кирил Домусчиев и съдийската комисия. Екзекуторът на Ливърпул бе премерен в думите си и трудно може да бъде хванат в засечкаот засегнатите. Това бе подгрявката.

После започна шоуто, доказващо думите на треньора, че ЦСКА е един по различен от всички останали български клуб. В същото време треньорът-директор на Левски Георги Иванов с навъсен поглед в телевизионно обясняваше как Левски загубил титлата срещу... Марек и Локовотив (Пд). Иначе бил сигурен шампион.

Да се върнем в ЦСКА.

Главният акционер Александър Томов приемаше поздравления и разливаше уиски в бар „Кенди”. Включи се и могъщият бизнесмен Петър Манджуков, втори по акции в ЦСКА. Разделение нямаше. Футболистите показаха своите половинки, като партито запричича на конкурс за красота. Дойде дори представител на БФС – вицепрезидентът Атанас Фурнаджиев, който дори участва в търга за топка с подписите на всички „червени” играчи.

Партито се премести в комплекс „Царско село”, където вече косвено се включиха и двама от най-великите български футболисти – Христо Стоичков и Любослав Пенев.

Двамата изпратиха свои фланелки на търга, организиран от сдружението „ЦСКА завинаги”. И както неписаните закони повеляват, първото място беше за Камата. Екипът на легендарния нападател бе продаден за 10 000 лева, а този на Любо – за 7000. Толкова струваха още оригинални фланелки с подписите на Неймар и Серхио Агуеро.

Домакинът на партито Стойне Манолов дари цялата детско-юношеска школа с екипи и топки. Прегръдки и целувки с Александър Томов показаха, че търканията между ЦСКА и „ЦСКА завинаги” са история. Шефът на сдружението Александър Чакмаков начерта и целите за 2015 година – възстановяване на базата в Панчарево.

„Червеният” купон приключи след полунощ с наздравици и пожелания за титла. На ЦСКА няма да е лесно да стане шампион, но обединението на цялата общност, обичащата клуба, демонстрира защо през лятото на 2013-а не бе позволено име №1 в българския спорт да изчезне. И така ще бъде завинаги.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията