Стойчо Младенов пусна духа от бутилката

Фалирането на ЦСКА е престъплението на века, а не КТБ, отсече треньорът

Sportinglife
Sportinglife 10:25 ч., 02 Юни 2015
0
844
Lap.bg

Стойчо Младенов изчезна за три месеца. Стоеше отстрани и гледаше. Пред очите му вървеше най-черният период на ЦСКА. През 2013 година Младенов събра за седмица отбор, който накрая се бореше за титлата. Сега ЦСКА също бе в играта, докато той бе начело, но явно някой взриви бомбата отвътре.

„Фалирането на ЦСКА е престъплението на века, а не КТБ – каза Екзекуторът на Ливърпул пред ТВ7. – Има футболисти, от които съм много разочарован и никога повече не искам животът да ме сблъсква с тях. Тези, които управляват ЦСКА, са виновниците, че няма лиценз. Добър или лош, Томов винаги успяваше да се справи. Намираше пари, плащаше. Още през 2013 година изчисти четири милиона лева. Новите собственици спазват поръчката, за която са дошли.”

Думите на Младенов са директна атака, която бие и по идеята за създаване на нов и чист клуб на ЦСКА. Имиджът на Манджуков, Инджов и Георгиев е толкова нисък, че изглежда абсурдно някой фен да подкрепи проекта им. А на всичкото отгоре все повече се говори, че БФС няма никакво намерение да прави този правен парадокс. Но дори да го направи – с какви очи тези управници ще искат да ръководят нещо напълно ново и изпълнено с надежда?

В интервюто на Младенов има още нещо, което избожда очите – поведението на феновете. През 2008-а Александър Томов бе замерван с бутилки и павета, когато лицензът бе отнет. На мача с Литекс в неделя настроението на „Българска армия” бе еуфорично. Все едно ЦСКА току-що бе станал да кажем есенен шампион, а не останал на срамното пето място в „А” група. И то знайки, че вече е без лиценз. Какво се случи с „червените” запалянковци, които смело и безразсъдно атакуваха сградата на БФС през 2013 година? Толкова ли лесно се примириха с идеята, че техният почти непобеден отбор през миналата година се превърна в боксова круша?

Стойчо Младенов каза, че е готов да спаси отново ЦСКА. И ако наистина намери човек, то със сигурност голямата част от фенската маса ще застане зад един от най-големите си идоли. „Тези собственици имат средства, но не искат да управляват - рече още Екзекуторът. – Свалям шапка на феновете за подкрепата им, но нека не отстъпват от принципите си. Публиката на ЦСКА винаги е притискала футболисти, треньори и ръководство. По мое време са режели греди след загуба, защото не признаваха нищо освен победа. Те трябва да са много по-взискателни и да не прощават на предателите.”

Време разделно е дошло на „Българска армия”. Търси се врагът с партиен билет. На карта е заложена съдбата на една институция, не само в спорта, а в целия обществен живот на България. А статичността на семейства Манджукови и Инджови, както каза Младенов, е на път да доведе до престъплението на века.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията