Под знака на адмирал Спасов

Черно море уби Левски на стадион „Лазур”, не само резултатът е фатален

Джони Кейджов
Джони Кейджов 08:30 ч., 31 Май 2015
0
411
Lap.bg

Такъв финал за купата на България ще се помни вечно. Не толкова заради драмата и резултатът.

Костюмът на Никола Спасов след края на двубоя е вечен. Треньорът на Черно море облече фрак с цветовете на клуба, заедно с пагоните и адмиралска шапка. А в Левски само гледаха как Спасов им взе под носа купата на България.

Това е прелюдията. Черно море победи Левски по най-болезнения начин. Антонио Аниете даде преднина за „сините” в 70-ата минута. Но Бакар иизравни в четвъртата минута на даденото продължение.

В продълженията Левски беше доминантът. Положения след положения. И накрая чиста дузпа срещу сомалиеца Абди, подмината от Стоянов в 117-ата минута. Изглеждаше, че всичко ще се реши след дузпи. Уви. Курьор направи слалом в стил Диего Марадона или Лионел Меси и вкара в 120-ата минута за 2:1. Шок за Левски. На трибуните Тодор Батков, Иво Тонев и Георги Иванов гледаха безмълвно.

На терена започна зелено-бяло шоу с главен герой Никола Спасов. Треньорът призна, че костюмът му е направен от един от фенклубовете на Черно море.

„Другата седмица ще мислим за селекция за Лига Европа – каза щастливият треньор. – Искам всеки мач да виждам толкова мъжка игра от всеки футболист на Черно море. Имаме 14 души. Но и тези, които напуснаха, имат принос за купата на България. Бях сигурен, че ще се справим. За такива мачове трябва да имаш и вяра, и индивидуални качества.”

„Шест години не сме спечелили трофей и за втора поред няма да играем в Европа – отчете спортният директор на Левски Георги Иванов, който бе треньор до Нова година. – Разочаровани сме, но няма какво да направим. Левски не игра добре, но и не игра толкова зле, че да загуби финала. Когато пропускаш пет положения, няма как да спечелиш. Трябва да поздравим Черно море. В понедленик и вторник ми предстоят срещи с футболистите. Не на всички, чиито договори изтичат, ще останат в отбора. Благодарим на феновете за невероятната подкрепа. Дори още да намалим бюджета, най-важното е заплатите да се плащат навреме.”

Капитанът на Левски Владимир Гаджев отказа да каже дали това е последният му мач за „сините”. Както във всяка подготовка в последните години халфът очаква трансфер в чужбина.

Собственикът на Левски Тодор Батков и председателят на управителния съвет Иво Тонев отказаха да говорят с медиите в Бургас.

Сезонът на „сините” се превърна във фиаско. От една страна отборът не успя да се класира за първата шестица, а накрая не се справи и в мача за сезона. Черно море ще започне участието си в Лига Европа като непоставен във втория предварителен кръг на Лига Европа.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията