Финалът, който всички искаха

Голдън Стейн Уориръс и Кливлънд Кавалиърс определят новия шампион на НБА

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 29 Май 2015
0
127
GETTY IMAGES

Това определено не бяха плейофите, които феновете на НБА очакваха или пък искаха. Шампионът Сан Антонио Спърс загуби още в първия кръг, Кевин Лов се контузи и пропусна голяма част от решителните срещи, Джон Уол счупи китката си.

Лос Анджелис Клипърс не успяха да стигнат до финалите в конференцията, Атланта Хоукс го направи, но без да получи добър резултат.

Финалите стартират в началото на юни

Първият мач от серията за титлата в НБА ще се играе на 4 юни, обявиха от ръководството на Лигата.

Серията започва в залата на Голдън Стейт, за краен успех на един от двата отбора са му необходими четири победи от общо 7 двубоя.

Ако се стигне до вариант изиграване на всички срещи, новият шампион в НБА ще бъде определен на 19 юни.

Плейофите обикновено не се развиват по план, беше учудващо да се очаква нещо различно и през 2015 г. в сравнение с миналите сезони.

Но като цяло плейофите сега имаха дълги мигове на затишие.

Да, имаше и вълнуващи моменти, но като цяло това не бяха двубои, заслужаващи сериозно внимание или инвестиция.

Всичко това обаче е на път да се промени. Най-вече заради двата съперника в директния спор за титлата – Голдън Стейт Уориърс и Кливлънд Кавалиърс.

Това вече са финалите, които всички фенове на Лигата заслужават. Те трябваше да чакат 82 мача в редовния сезон и още един куп в сравнително скучните плейофи, за да получат вълнуващ сблъсък и истинска драма. .

С най-добрия играч в баскетбола в момента в състава – ЛеБрон Джеймс, Кливлънд определено заслужи това постижение.

В тима трябваше да се справят и с тежките коннтузи на Кевин Лъв и Кайри Ървинг, за да могат да стигнат до тази точка.

Атланта Хоукс, който бе най-добрия състав в Източната конференция през целия сезон и блестяха преди това в плейофите, нямаха никакъв шанс срещу ЛеБрон Джеймс и компания в спора за титлата дивизията. Кавалиърс спечелиха 4 победи, но на практика това бяха мачове, които бяха завършили още преди да са започнали.

Когато все пак двубоите стартираха, Джеймс пое диригентската палка и изнесе страхотно шоу, така както само той го може. Благодарение на него Кливлънд спечели първите три двубоя с Атланта, в четвъртия ЛеБрон просто довърши работата си.

На практика Джеймс доминира в Източната конференция вече пета година. Сега обаче му предстои да се изправи срещу най-голямото си предизвикателство в плейофите в лицето на Голдън Стейт Уориърс.

Голдън Стейт се утвърди като най-добрият тим в НБА още от началото на сезона когато започна с 21 победи и само две загуби.

След като още в първата си година като старши треньор Стив Кер стигна финал, той призна, че преди всичко чувства облекчение. И то надделява над всички други емоции.

Когато обаче имаш в състава си най-полезният играч в редовния сезон Стеф Къри и си спечелил 67 победи, наистина е трудно да усетиш нещо друго освен натиск. При това въпреки че тимът ни не е участвал в тази фаза от първенството от 1975 година насам.

Така се стигна до логичния развой. Най-добрият играч в лигата срещу най-добрият отбор. Феновете не биха могли да желаят повече.

Източник: USA Today

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията