Завръщането на капитана

Владимир Николов отново с лентата в националния отбор по волейбол

Sportinglife
Sportinglife 07:45 ч., 29 Май 2015
0
80
Lap.bg

След шест години пауза диагоналът Владимир Николов отново ще изведе националният отбор по волейбол с капитанската лента. Повторният дебют на опитният волейболист като капитан ще е тази събота и неделя по време на мачовете с Канада, които са първи от новото издание на Световната лига.

Николов бе капитан на тима през 2009 г. след като Пламен Константинов бе изваден от състава, а в последствие и прекрати кариерата си.

След това лентата бе поета от Тодор Алексиев, а през миналата година Николов за кратко бе и в ролята на тим мениджър.

„Кленовите листа” вече са в България

В ранния следобяд вчера в България пристигна тимът на Канада. „Кленовите листа” дойдоха от САЩ, където през миналия уикенд играха решителен двубой с домакините за класиране на Световната купа.

Това е първият турнир, на който ще се раздават олимпийски квоти.

„Заради тези двубои и предстоящите Панамерикански игри дадохме почивка на част от състезателите ни.

Мисля, че с помощта на останалите като Гвин Шмит обаче ще се справим”, лаконичен бе пред камерите на БНТ треньорът на Канада Глен Хоуг.

„Владо Николов, беше капитан на националния отбор преди всички от тук присъстващите. Ситуацията е такава, че просто стария капитан се завърна в отбора”, обясни решението Пламен Константинов.

Втори капитан отново ще бъде Андрей Жеков.

До промените се стигна след като стана ясно, че миналогодишният капитан – Тодор Алексиев ще бъде включен в състава на Николай Желязков за първите в историята европейски олимпийски игри. Там Алексиев отново ще носи капитанската лента.

Освен капитанската лента два дни преди дебюта на тима в Световната лига, Владимир Николов получи и време за възстановяване от тежките натоварвания.

„Преценихме, че хората, които са имали по-натоварена програма през сезона или имат леки здравословни проблеми е добре да почиват в днешния ден.

Същото се отнася и за Андрей Жеков. Той имаше проблеми след първенството с травма в ръката и с коляното. Андрей се занимава с възстановителни процедури и се готви с фитнеса, но няма да тренира с топка. Преценихме, че е по-добре до края на месеца да не играе с топка”, обясни Пламен Константинов.

Селекционерът призна, че е доволен от липсата на контузии в тима и от настроението и старанието, с което се готвят волейболистите, включени в групата.

„Ако позволим още една такава година като миналата, волейболът ще тръгне надолу”, обясни амбицията на съотборниците си либерото Теодор Салпаров.

В българския тим изразиха задоволство от първия съперник в Световната лига.

„Канада е един от най-прогресиращите отбори. Победиха Куба, а след това и САЩ. Отличен съперник, за да проверим до къде сме стигнали”, заяви Пламен Константинов.

„Играят подреден и правилен волейбол. Ако играем и ние така, можем да разчитаме на добро представяне”, допълни Тодор Алексиев.

Националите бяха категорични, че промяната в тренировъчната програма преди двубоите с Канада, наложена от предстоящия четвърти двубой от финалната серия в баскетболното първенство между Балкан и Лукойл Академик, няма да обърка сериозно подготовката.

„Мисля, че трябва да проявим разбиране. Резервният вариант бе един от баскетболните мачове да се играе в малката зала. Според мен е престъпление да ги пратим да играят в старата зала, след като има нова. Така че проявихме разбиране и това няма да ни повлияе на игровата форма”, заяви Пламен Константинов пред botevgrad.com.

„Направиха се известни компромиси заради баскетболния отбор на Балкан. Но няма проблеми. Длъжни сме да си помагаме”, съгласи се и либерото Теодор Салпаров пред същия сайт.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията