Унай Емери може да напусне Севиля с рекорд

Играчите на Днипро плaтиха транспорт и билети на феновете

Джони Кейджов
Джони Кейджов 07:55 ч., 27 Май 2015
0
719
Getty Images

Футболистите на Днипро са платили транспорта и билетите за финала за Лига Европа на феновете от Днепропетровск, които ще гледат довечера дуела срещу Севиля във Варшава.

Капитанът Руслан Ротан обяви, че това е най-важната мисия за всички и затова привържениците трябва да са там.

„Ние пишем велика история – заяви халфът. – Помогнахме на украинците да дойдат до Полша.  Искаме да ни подкрепят от трибуните. Опитваме се да им донесем позитивни емоции.”

Днипро за първи път в историята си ще играе на европейски финал.

По пътя до него отборът отстрани Олимпиакос, Аякс, Брюж и Наполи.  Украинците очакват пълната подкрепа и на полската публика.

„Нормално е да са за нас, защото сме съседи, а Севиля е много далеч – каза халфът Валери Федорчук. – Ако победим, ще направим много хора щастливи.”

Треньорът Мирон Маркевич призна, че срещу Днипро е най-силната атака в целия турнир.

От груповата фаза насам Севиля спечели 10 от 14-те си мача, загуби само един. Освен това испанците вкараха рекордните в турнира 26 гола.

В същото време Днипро заби само 13 пъти, а спечели едва шест мача, стартирайки в групата със загуба от Интер.

Цяла Европа признава, че Маркевич е голям тактик и майстор на защитата.

„Севиля са отличен атакуващ отбор – обясни украинският треньор. – Техните нападатели непрекъснато създават положения. Досега нашата защита се справяше добре. Много е важно да ги неутрализираме.”

Днипро стартира сезона в евротурнирите дори в Шампионската лига, но в третия предварителен кръг отпадна от Копенхаген.

„Разбира се, че не съм планирал, че ще стигнем дотук – каза още Маркевич. – Апетитът ни дойде, когато на 1/16-финалите успяхме да отстраним Олимпиакос.”

„В този мач ще играем за цяла Украйна – отсече вратарят Денис Бойко. – Всеки мач, всяка победа беше историческа в историята на Днипро. Не чувстваме напрежение, даже обратното. Готови сме за финала.”

Севиля е на един мач от рекорда.

 Няма отбор, който е печелил Лига Европа (преди Купата на УЕФА) четири пъти. Освен испанците по три трофея имат още Ливърпул, Интер и Ювентус. 

Треньорът Унай Емери отказа да играе ролята на голям фаворит срещу Днипро.

Очевидно добре е прегледал записите от украинските мачове досега, където все малкият тим бе аутсайдерът.

Емери не изключи и това да е последният му мач в Севиля.  43-годишният специалист стана любимец на стадион „Рамон Санчес Писхуан”, а може да дублира успеха в Лига Европа.

„Много пъти ми задават въпрос за бъдещето – каза треньорът. – Всичко в главата ми е кристално чисто. Мисля единствено за финала и за нищо след него.”

В Англия обаче очакват Емери във Висшата лига.

Сериозен интерес има от Уест Хем, чийто треньор Сам Алърдайс напусна. А „чуковете” влязоха неочаквавно в Лига Европа като най-спортсменски тим.

Финалът за Лига Европа е довечера от 21,45 ч и ще бъде предаван по БНТ 1.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията