Вечният Сеп Блатер

Марадона и Платини лаят, но не пречат на мистър ФИФА

Sportinglife
Sportinglife 07:25 ч., 27 Май 2015
0
524
Getty Images

Диего Марадона и Мишел Платини изговориха какво ли не против Сеп Блатер. Срещу него въстана и Христо Стоичков. Но изборите на 29 май изглеждат предизвестени – мистър ФИФА ще остане на поста си, въпреки че е на 79 години.

Единственият останал конкурент за поста е иранският принц Али бин Ал Хюсеин. В момента той е вицепрезидент на ФИФА, но трудно може да бутне началника си.

Марадона определи Блатер като "Диктатор до живот". "Свърши времето на корумпираните", продължи Дон Диего.

Така ли е?

В четвъртък и петък конгресът на ФИФА ще заседава и ще избира своя нов вожд. Според президента на УЕФА Мишел Платини оставане на Блатер ще нанесе вреди на футбола.

"Блатер се страхува от бъдещето – каза трикратният носител на „Златната топка”. – Целият му живот е бил свързан с ФИФА. Разбирам го. Но ако ФИФА иска да се развива, трябва да направи неоходимата промяна.  Иначе футболът ще загуби вярата в ръководителите си."

Изглежда, че арабският принц ще има най-голяма подкрепа от Европа. На Стария континент ммнозина, начело с Англия, са на нож с Блатер. Въпросът е, че европейските федерации няма да са достатъчни за избора на Ал Хюсеин.

"Видно е, че нещо трябва да се промени – каза принцът.  – В момента целият свят се съмнява за честността, по която се ръководи ФИФА."

Германия вече официално обяви позицията си – трябва промяна.

"С изпълкома на германския футболен съюз решихме да гласуваме за Ал Хюсеин - каза президентът Волфганг Нирсбах. – Всеки очаква ФИФА да подобри имиджа си. Че ще е силна организация. Блатер вече не може да го направи."

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията