Джеръми Кларксън се завърна за турнето на Top Gear

„Кларксън, Хамънд и Мей на живо” стартира с крясък на Джеръми към публиката: „Тук съм!” в петък вечер

Sportinglife
Sportinglife 14:05 ч., 23 Май 2015
0
430
Getty Images

Уволненият водещ на тв шоуто Top Gear Джеръми Кларксън се възползва от пропуски от страна на ВВС при анулирането на договора му и участва в турнето на екипа на предаването, което стартира в Белфаст.

Турнето, което носи името „Кларксън, Хамънд и Мей на живо”, стартира с крясък на Джеръми към публиката: „Тук съм!” в петък вечер.

Всъщност, турнето няма право да ползва марката Top Gear, но иначе всичко друго си е същото.

ВВС се раздели с Кларксън през март, след като стана ясно, че той е ударил един от продуцентите на шоуто – Ойсин Таймън.

По време на шоуто в Белфаст Кларксън разигра етюд, при който той удря „злодей”, а режисьорът му казва „Стоп!”

„Как така, стоп?, пита Кларксън.

„Пресече границата, уволнен си”, отговаря му режисьорът.

„Уволнен? – пита Джеръми. – Какво ще правим сега?”

Тогава на сцената излязоха двамата, „които още не са уволнени” – Хамънд и Мей, за да продължат представлението.

Общественото мнение във Великобритания е разделено за това дали Кларксън трябва да продължи с медийните си изяви, като противниците му смятат, че той се отървал леко с уволнението заради постоянните си издънки, свързани с арогантно поведение, расизъм и обиди на различни представители на обществото.

Представленията на живо, като тези от новото турне на Кларксън и компания се организират съвместно от ВВС и компанията Sub Zero и от корпорацията признаха, че няма как да спрат тези изяви на Кларксън, но допълниха, че Джеръми ще получи пари от това шоу от Sub Zero, а не от ВВС.

В медиите във Великобритания се появи информация, че екипът н Top Gear вече преговаря за ново подобно шоу, което ще носи името „House of Cars”, като намигване към хитовия сериал „House of Cards, чиято основа е британска мини поредица, въпреки шоуто стана популярно в новия си вариант, дело на Netflix.

Шоуто в Белфаст събра 5500 зрители – пълният капацитет на залата.

Турнето на екипа на Top Gear продължава в ЮАР, Норвегия и Австралия, като има дати и в Лондон и Шефилд и ще приключи през ноември.

От Sub Zero потвърдиха, че храната на Кларксън и екипа се сервира винаги топла, за да няма предпоставки за инцидента с Таймън, който промени съдбата на Top Gear.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията