Трансферните провали във Висшата лига

Отидоха ли 300 млн. паунда на вятъра?

Sportinglife
Sportinglife 13:35 ч., 22 Май 2015
0
7887
GETTY IMAGES

В края на сезона британският "The Telegraph" изготви класация на трансферните провали във Висшата лига.

20. Мауро Сарате (Уест Хем), свободен агент

Направи страхотен сезон във Велес, а преди това блестеше в Лацио. В Уест Хем му възлагаха големи надежди, но не ги оправда и през януари бе даден под наем на Куинс Парк Рейнджърс. И там не се представи убедително. Изглежда, че Сарате няма бъдеще в Англия.

19. Абел Ернандес (Хъл Сити), 10 млн. паунда

Започна с гол в дебюта си срещу Уест Хем, след като бе взен за солидна сума от Палермо. Постепенно обаче формата му рязко спадна и не оправда доверието и сумата, която бе платена за него.

18. Браун Идейе (Уест Бромич), 10 млн. паунда

Уест Бромич направи рекордна покупка за клуба, привличайки нигериеца от Динамо Киев. От него се очакваше да е нападател, който да бележи по 15-20 гола на сезон, но в първия си сезон бе далеч от подобни висини.

17. Хуан Куадрадо, (Челси), 23.3 млн. паунда

Три мача като титуляр и осем от пейката. Не се вижда как ще пробие в конкуренцията на Вилиан и Оскар. Но вината за неговото привличане е на Жозе Моуриньо.

16. Стивън Колкър (Куинс Парк Рейнджърс), 8.5 млн. паунда

Цялата отбрана на лондончани се представи посредствено, но Колкър все пак е най-скъпият от всички. Лондончани допуснаха 68 гола в 37 мача. Той обаче все пак е само на 23 години и бъдещето е пред него.

15. Джак Родуел (Съндърланд), 10 млн. паунда

След само шест мача загуби титулярното си място, а след това Гус Пойет дори не го включваше в групата. Получи червен картон срещу Фулъм за ФА къп, след което последва и контузия. Едва ли ще направи кариерата, която му предричаха като тийнейджър.

14. Бен Дейвис (Тотнъм), 10 млн. паунда

Изигра само 14 мача, след като се присъедини от Суонзи и нямаше никакъв шанс да се пребори с Дани Роуз.

13. Джейк Ливърмор (Хъл Сити), 8 млн. паунда

Не успя да повтори представянето си от миналия сезон, когато беше под наем на "Кей Си Стейдиъм".

12. Калъм Чеймбърс (Арсенал), 11 млн. паунда

Контузията на Дебюши даде шанс на Чеймбърс през септември на десния бек, но като цяло почти не получи шанс за изява. Все още обаче е много млад и тепърва се очаква от него да трупа опит и да се представя все по-убедително.

11. Деян Ловрен (Ливърпул), 20 млн. паунда

Едно от големите разочарования в трансферите на Ливърпул миналото лято. Той бе изваден от състава след трагичното си представяне при гостуването на Юнайтед, но по-късно се завърна заради контузията на Мамаду Сако.

Източник: "The Telegraph"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията