Английските клубове ги е страх да играят в Лига Европа

Как се стигна до това?

Sportinglife
Sportinglife 12:55 ч., 21 Май 2015
0
966
GETTY IMAGES

Английските отбори да се страхуват от класиране в Лига Европа!

Мнозина ще кажат, че това е преувеличено. Но е факт. След кошмарната втора половина на сезона за Уест Хям, отбора се свлече в долната половина на класирането на Висшата лига. Но изведнъж се появи възможност Чуковете да играят в Европа, заради квотата за феърплей.

Леле, че беля! Сам Алърдайс говори за възможността Уест Хям да влезе в Лига Европа, като сигурен провал на Чуковете в първенството. Играта в Европа сякаш ще заличи съществуването на тима от Източен Лондон.

Точно преди Коледа тима на Алърдайс беше четвърти.

И тогава дойде евроскептицизма. Уест Хям направи най-английското нещо – стресна се от участие в Европа. В 20 мача от Коледа насам, те спечелиха само 3 пъти. Колко нечестно е, че заради честната игра, те могат да се провалят в опита си да не влязат в Европа!

Алърдайс обаче не е единственият. Войниците, които са слезли на брега в Нормандия през 1944 г. са се страхувабли по-малко, отколкото Моурисио Почетино относно възможността Тотнъм да играе в Европа отново.

Ако Шпорите спечелят следващата седмица срещу Евертън на „Гудисън Парк”, те ще си осигурят шестото място в крайното класиране. С това и място в Лига Европа.

Ако това стане очаквайте камерите да запечатат вайкащи се фенове на Тотнъм по трибуните.

Те няма да се зарадват дори и ако Шпорите загубят и се свлекат на седмото място. Това ще стане ако Саутхемптън направи равен или победи. Но дори и тогава Тотнъм може да бъде сполетян от двоен удар в деня на финала за ФА Къп.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията