ЦСКА и Локомотив (Сф) без лиценз за Европа и А група

За втори път след 2008 г. "червените" остава без лиценз за евротурнирите

Sportinglife
Sportinglife 17:20 ч., 20 Май 2015
0
350

ЦСКА и Локомотив София не са получили лиценз за участие в европейските клубни турнири и А група, след като лицензионната комисия не е одобрила представените от тях документи.

Двата клуба имат срок до 27 април да обжалват санкцията, въпреки че е ясно – УЕФА няма да ги допусне до участие в турнирите.

Съобщение на Лицензионната комисия на БФС

След проведено редовно заседание във вторник, 19 май, Лицензионната комисия разгледа в детайли всички допълнителни документи на клубовете и отказа издаването на лиценз за участие в европейските клубни турнири и българското първенство на отборите на ЦСКА, Локомотив (Сф), Марек и Хасково.

Лиценз за участие в европейските клубни турнири получава отборът на Черно море.

Клубовете, неполучили лиценз, имат право да обжалват в едноседмичен срок пред Апелативната комисия. Всички засегнати клубове са уведомени за решенията на Лицензионната комисия.

За родното първенство обаче нещата седят по различен начин – с решение на Изпълкома на БФС двата тима могат да играят в елитната група.

Това се случи вече веднъж през 2009-а, когато ЦСКА пак остана без лиценз.

Нормативните документи на централата позволяват такова решение и компромис срещу поемане на ангажименти и срокове от клубовете за погасяване на дълговете им.

ЦСКА и Локомотив София са два от четирите клуба, които се борят за местата осигуряващи участие в турнира Лига Европа.

След като стана ясно, че двата клуба остават без лиценз в Европа ще играят Литекс и Берое, а другите евроучастници ще са шампионът Лудогорец и носителят на Купата на България, който ще бъде определен между Левски и Черно море.

ЦСКА има задълженията в порядъка на 10 млн. лева към НАП и те са основният проблем пред клуба. 

Без лиценз са и отборите на Марек и Хасково, но те изпадат и тяхната съдба ще се решава допълнително.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията