Суарес и Бейл ли решиха титлата в Испания?

Ако Гарет беше показал това, което направи Суарес през пролетта, може би битката за титлата щеше да изглежда по-различно

Sportinglife
Sportinglife 14:20 ч., 19 Май 2015
0
2049
Getty Images

Барселона си осигури титлата на Испания в неделя с доминация в шампионата през втората половина на сезона.

Преди началото на зимната пауза през декември каталунците изоставаха на една точка зад Реал, като столичани имаха и мач по-малко.

На този етап от сезона атакуващото трио на Реал, съставено от Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл се представяше по-успешно от звездите на Барселона Лионел Меси, Неймар и Луис Суарес, при това доста по-убедително.

За 21 мача в Испания и Шампионската лига триото на Реал записа 52 гола, а звездите на Барселона се отчетоха с 40 попадения в 22 срещи.

Лидер в тази мини класация беше Роналдо с 30 гола, следван от Меси с 23, 14 за Неймар, 13 за Бензема, 9 за Бейл и едва 3 за Суарес.

След зимната пауза обаче всичко се промени – Барселона догони и изпревари Реал, след това се класира по убедителен начин на финала на Шампионската лига, а Реал не успя да прескочи полуфиналите.

Причината? Поне отчасти това се дължи на представянето на Суарес и Бейл.

Преди зимната пауза Луис имаше 3 гола в 11 мача, но от началото на новата година той редовно заигра като централен нападател на Барселона и вкара 19 гола в 24 мача.

Източник: BBC

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията