Четири отбора останаха в битката за титлата в НБА

Най-скъпите финали

Анна Николова
Анна Николова 07:35 ч., 19 Май 2015
0
799
Getty Images

Атланта Хоукс, Кливлънд Кавалиърс, Голдън Стейт Уориръс и Хюстън Рокетс са четирите отбора, от които през този сезон ще бъде излъчен шампионът в Националната баскетболна асоциация.

Финалите в Източната и Западната конференция започват тази вечер, а преди старта им специалистите са раздвоени в оценките си кой е големият фаворит.

Водени от Стеф Къри Голдън Стейт Уориръс демонстрират впечатляваща комбинация от талант, силна защита, тактическа дисциплина, скорост и умения за стрелба. Тимът загуби два мача в предишния кръг срещу Мемфис, но бързо отвърна на удара и след четири успеха ги изпрати да гледат развръзката по телевизията.

Според повечето анализатори на шампионата големият въпрос сега е не дали Голдън Стейт ще спечели титлата, а колко двубоя ще са му нужни, за да го направи.

Твърдението им се подкрепя и от факта, че Голдън Стейт стана шампион на Запад в редовния сезон.

Програмата

Изток

Атланта – Кливланд

20, 22, 24, 26 май, при необходимост – 28, 30 май и 1 юни

Запад

Голдън Стейт – Хюстън

19, 21, 23, 25 май, при необходимост – 27, 29 и 31 май

Предпоследното препяствие, което Уориърс трябва да преодолеят преди битката за трофея обаче е Хюстън Рокетс. Тимът се промъкна почти с уайлд кард до този финал и определено е в ролята на аутсайдер. Но пък те бяха такъв и срещу Клипърс, особено след като отстъпваха с 1: в серията.

Ракетите демонстрираха, че са най-устойчивия тим в тези плейофи.

Джеймс Хардън, Дуайт Хауърд, Джош Смит и Кори Бройър – всеки от тях носи и дава нещо различно на тима, а заедно правят Хюстън на практика непредсказуеми. Определено това е отборът, който може да изненада всеки.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията