Пенев в ЦСКА: Простичко е - работа и победи

Треньорът начерта плана си за следващия месец в клуба

Sportinglife
Sportinglife 20:20 ч., 29 Апр 2015
0
568

Любослав Пенев не губи време в дълги обяснения и клишета на първата си пресконференция като треньор на ЦСКА. Това е неговият стил – всичко се обяснява в прав текст. Ето мнението на временния засега наставник по основните теми, които вълнуват феновете.

За договора му

Да не говорим за условията, при които ще работя. Не забравяйте, че аз съм израснал в този клуб. Развитието ми започна тук и благодарение на това успях да реализирам кариерата си в чужбина. Няма никаква договорка между моя щаб и ръководството. Не знам какво ще стане след тези пет мача, концентрираме се върху тях.

За състоянието на ЦСКА като клуб

Клубът е криза. Искам от треньорския щаб и футболистите да завършим силно и да се класираме в Европа. Работа, работа и пак работа. Не е сложно, простичко е. За да излезеш от криза трябват победи. Момчетата трябва да слушат, да изпълняват. Времето ни е много късо и ни предстои сериозна работа. Рано или късно нещата ще се подредят в ЦСКА. Ситуацията е тежка за клуба и отбора.

За отбора

В месеца има пет мача, една физическа форма не може да се оправи за 2-3 седмици. Надявам се, че нещата се получат и ще завършим там където трябва.

Гледал съм футболистите отстрани и съм сигурен, че имат качества.

ЦСКА притежава добри футболисти, въпросът е как се реализира тоя потенциал в мачовете.

Има ли психологически проблем в играчите

Ще им леем куршум щом има страх сред футболистите. Кажете какъв калибър...

Започвам от днес работата с тях. Ще има индивидуални разговори. Много е важно. За да имаме силен отбор и добри резултати трябва силен колектив.

Ако играят добре, бъдещето им може да бъде сигурно. Ако някой иска да бъде трансфериран, това минава през силна игра. Аз съм изключително колективен състезател и ще продължа да бъда такъв.

За феновете

Важни са много. Очаквам абсолютна подкрепа и съм сигурен, че момчетата ще им се отблагодарят.

За предшествениците му

Не искам да коментирам мои колеги. Моментът е изключително деликатен. Сега ми се мисли за обстановката днес. Ще използвам едно клише - играем мач за мача, тренировка за тренировка.

Вратите за юношите на ЦСКА винаги са отворени, когато аз съм треньор..

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията