Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА

Засега бившият национален селекционер се е разбрал само за 5 мача

Sportinglife
Sportinglife 11:40 ч., 28 Апр 2015
0
498
Lap.bg

Любослав Пенев е новият треньор на ЦСКА. От утре бившият национален селекционер започва работа с „червените“, а дебютът му ще е в петък като гост на Берое.

Пенев преговарял с ръководството тази сутрин, след което е дал положителен отговор да помогне на родния си клуб в петте оставащи до края на сезона мачове. След това ще се водя разговори дали съвместната работа ще продължи.

Пенев дебютира като треньор начело на ЦСКА през пролетта на 2009 година, когато смени чичо си Димитър Пенев. На следващия януари бе уволнен от „Титан“. След това Любо стана шампион на България с Литекс.

Води и националния отбор в квалификациите за Мондиал 2014. Беше уволнен от БФС след 1:1 с Малта.

Досегашният треньор Галин Иванов ще се върне на работа в школата. С Пенев вероятно ще дойде и целият му екип от националния отбор – Ради Здравков, Йордан Йорданов и Давид Родригес.

Кариерата на Любо като треньор на ЦСКА стартира веднага след отпадането на тима след изпълнение на дузпи от Пирин. С идването на славния нападател „червените“ наредиха дълга серия от победи.

Но накрая се стигна до провал. ЦСКА загуби вечното дерби с Левски с 0:2 и предаде титлата в посока „Герена“. Това е и последният случай, когато един от двата гранда става шампион.

През лятната пауза Пенев направи селекция основно с българи. Взе за над един милион евро карето от Сливен – Костадин Стоянов, Коста Янев, Здравко Чавдаров и Иван Стоянов. Най-големият му успех бе отстраняването на Динамо (Москва) в предварителния кръг на Лига Европа. В груповата фаза ЦСКА успя да спечели само едно реми – 1:1 срещу Фулъм на „Васил Левски“.

В края на годината Пенев бе уволнен от „Титан“, защото отказваше да играе по свирката на шефовете. Те от своя страна обявиха заплатата му – 50 000 лева, което и до днес е рекорд в историята за наставник в ЦСКА.

Пенев ще бъде приет много топло от „червените“ запалянковци заради аурата, която заслужено създаде още като футболист. Смята се, че той е един от най-великите юноши, които ЦСКА е изграждал.

Като черна точка в треньорската му биография може да се приеме отиването в Ботев миналото лято. Любо бе назначен от Цветан Василев двадесетина дни преди старта на аферата КТБ.

Тогава Пенев трябваше да води и националния отбор, и „канарчетата“. Раздялата стана с обяснението, че вече Ботев не може да изпълни високите изисквания, които треньорът има.

В края на миналата година Пенев бе уволнен от националния отбор, а после предизвика истинска буря във футбола.

Любо откри фронт срещу четирима членове на изпълкома на БФС – бившите си съотборници Йордан Лечков и Емил Костадинов, както срещу футболните босове Кирил Домусчиев и Венцеслав Стефанов.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията