Милан ще строи един от най-иновативните стадиони в света

Целта на тимът от Милано е съоражението да бъде готово за сезон 2018-2019 г.

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 28 Апр 2015
0
887
ARUP

Седемкратният европейски шампион Милан и компанията Аруп представиха проект за нов стадион на италианския гранд.

Стадионът ще бъде построен в квартала Портело в Милано, а в плановете са включени хотел, спортен колеж, ресторанти, места за детски спорт и игри, зелени площи...

В прав текст

Милан се надява, че съоражението ще стане един от най-иновативните стадиони в света.

Уникалното място се планира с Миланския политехнически архитектурен департамент и трябва да е отворено 7 дни в седмицата.

Стадионът ще е за 48 000 зрители, като ще е насочен и към семейни места по трибуните, осигурени с целия им комфорт и сигурност.

Екипът, който готви проекта, е изучил подробности от 70 стадиона по света, за да стигне до детайлите по своя план и да го представи на дизайнерите от Аруп.

Аруп е световен лидер в инженерния и дизайнерски сектор. Те създадоха стадиона на Байерн, както и олимпийския стадион в Пекин – „Гнездото”.

В момента компанията има 11 хиляди служители в 91 офиса из 39 държави.

Ето и някои детайли и ефект от построяването на новия стадион.

Стадионът е вдъхновен от английския модел – достъпен с публичен  транспорт, както и обвързан с цялата обстановка и среда наоколо.

Ще прилича повече на сграда, отколкото на стадион – височината ще е 30 метра, докато сега „Сан Сиро” е висок 60 метра с неговите кули. Ще бъде потопен и 10 метра в земята. Няма да влияе на силуета на града.

Безшумен – с най-новите технологии за изолация, новият стадион почти няма да създава външен шум за сградите и обектите наоколо.

Без задръствания – основният достъп ще е с публичен транспорт.

Сигурност – по английски модел феновете ще бъдат окуражени да поемат повече отговорности в този аспект. Входните рулетки ще бъдат намалени, както и оградите между секторите и между публика и терен. Въпреки това ще има модерно видеонаблюдение и нулева толерантност към нарушители на реда.

Нови работни места – над 1000 работни места ще се създадат около изграждането на стадиона, още 500 ще са постоянни след старта на функционирането на комплекса.

Финансов аспект – много компании вече се интересуват за спонсорство, след като се запознаха с проекта.

Повишаване цената на собствеността и земята в региони около комплекса – това е сигурен ефект, след като проектът започне да се реализира.

Целта на Милан е стадионът да бъде готов и да отвори врати за сезон 2018-2019 г.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията