Жалък, по-жалък, най-жалък – ЦСКА!

В този клуб никой вече не си е на мястото и май спасение вече няма

Джони Кейджов
Джони Кейджов 09:05 ч., 27 Апр 2015
0
372

Пролетта май си замина. Лятото настъпва. Още малко годината ще прeполови. А ЦСКА още няма гол.

По дяволите този гол! Не, ЦСКА няма победа.

ЦСКА е олицетворението на това колко жалък можеш да бъдеш. Как можеш да самоубиеш ритуално за кеф на „сини”, „зелени” и неутрални.

В прав текст

Днес ЦСКА представлява една веселяща съперниците пътуваща трупа.

Днес ЦСКА представлява една веселяща съперниците пътуваща трупа. Като започнем от нищо не разбиращия собственик. Без да се сърди, Ивайло Манджуков и изказванията му са комични.

Най-вече за добрите времена. Сега дойдоха и за прокуратурата. То Александър Томов я викаше ли викаше, а тя все не идваше.

Самият Манджуков бе най-големият радетел на идеята да има млади български треньор и ЦСКА да играе основно с родни момчета. По-възможност от школата. Тихо, да не го чуят Жозе Моуриньо или Арсен Венгел, че ще му размахат пръст в лицето.

На пистата в екип на ЦСКА стои един напълно неориентиран човек. Под негово ръководство „червените” играят всичко друго, но не организиран футбол.

Едно време говорихме как Димитър Пенев е измислил организирания хаос и с него станахме четвърти в света. А Галин Иванов е пионер на неорганизирания хаос.

В прав текст

Галин Иванов е пионер на неорганизирания хаос.

С него Литекс, ако бе малко по-качествен отбор, можеше да повтори онова 8:0 от зимата на 1998 година. Или слуша началника Манджуков, или е решил да се хареса на някои фенове, Иванов пуска на терена всички с български имена.

Страхотно! Само че те са от слаби по-слаби.

На първо място футболното недоразумение Пламен Крачунов, който не би бил селектиран и в квартален отбор, ако броят на аматьорите излиза. Капитанът Валентин Илиев се опитва да се подмаже на запалянковците със сърцераздирателни поклони след поредната загуба. А всъщност този човек пречи. И на терена, и извън него.

Фактите на срама

8 мача без победа

742 без вкаран гол

Последният гол за ЦСКА падна в 68-ата минута на мача с Черно море на 13 декември 2014 година

22 загубени точки в последните 8 кръга

3 гола в 2 мача пусна вратарят Анатоли Господинов

Трима са вратарите, които ЦСКА използва през 2015 година – Якуб Дивиш, Максимс Уваренко и Господинов

6 българи започнаха в титулярния състав в Ловеч, в Литекс бяха петима

10 българи бяха в групата от 18 футболисти

0 гола е вкарал централният нападател Стефан Николич

Апостол Попов се обиди на предишия треньор Стойчо Младенов, че му бил спрял кариерата в националния отбор, започнала на 31 години. Ето – сега има отличен шанс да я поднови. Ивайло Петев със сигурност вижда колко е опасен за собствената си врата.

Борис Галчев? Още един татуиран юнак от българската чета на ЦСКА, който има повече картони отколкото точни пасове. Поискахме български вратар и ето го Анатоли Господинов. Процентът на вкарани голове от точни удари към него е колкото този, показващ владеенето на топката от Барселона.

Покрай тях и юношата Петър Витанов няма да израсне, въпреки че мнозина казват хубави думи за него. Той просто се превърна в част от група, която май наистина направи вътрешен преврат в ЦСКА и се погрижи за самоубийството.

Тези гигантски футболисти не заслужават публиката, която и в Ловеч бе на невероятно ниво.

Казват, че с такава подкрепа се излиза от гроба. Когато Байерн бе изправен до стената срещу Порто, целият „Алианц Арена” се превърна за миг в огромно знаме, на което пишеше „Никога не се предавай”! И изпепели по драконовски Порто.

България не е Германия и ЦСКА не е Байерн. Но нито един друг наш клуб не може да се радва на подкрепа като „червената”.

„Никога не се предавай” обаче не е позунг за Вальо, Апата, Борката и Крачуна. Не е за Гальо и Манджука. Те просто са хора, попаднали не на мястото си. Те са като деца, на които е даден зареден пищов. И могат да се гръмнат в сърцето. Ако не сте разбрали – в емблемата с трите звезди. Те ще заличат ЦСКА и май спасение вече няма.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията