Лудогорец и Левски: Затишие пред буря

Шампионите карат на „автопилот” пролетта, но пак са недостижими

Sportinglife
Sportinglife 11:00 ч., 26 Апр 2015
0
543

Лудогорец загуби за трети път през пролетта – 0:2 в Стара Загора, с което доказа отново, че е далеч от оптимална форма и мотивация през сезона. Да, шампионът пак е първи и няма никакви грижи за титлата, но това не е отборът, който в предишните три сезона доминираше тотално.

В 13 пролетни мача за първенство и купа, Разград е спечелил 7, като е допуснал и 3 поражения. Две от тях са от Берое, едно е от Литекс в Ловеч. Всъщност най-фрапиращото е, че първенецът и очевидно най-силен отбор е спечелил навън само веднъж – на терена на Славия, който определено не е лакмус за водещите ни състави.

Треньорът Георги Дерменджиев по традиция не направи трагедия от загубата, но е очевидно, че в клуба нещата вървят твърде много по допирателната на спокойствието. Набраната инерция влачи все още Лудогорец към титлата, но това е измамно усещане за превъзходство. При по-силна конкуренция нещата щяха да са различни.

Разград сякаш се сеща да играе, когато се случи нещо извънредно – червен картон на Кишада срещу Литекс при 1:1 и събуждане за крайното 3:1, например.

Определено в събота вечер севидя и пазене на сили за мача, който явно в Разград смятат за най-важен – в сряда идва реванш срещу Левски за купата. Първият полуфинал завърши 0:0 и шансовете са 50:50.

„Сините” спечелиха с 3:1 в Дупница срещу Марек, също давайки отдих на голяма част от титулярите си. Ясно е, че двубоят в сряда е кръстопътен за Левски, който чака първи трофей от 2009-а. А купата е близо, ако бъде елиминиран най-силния съперник.

Левски обаче може да се прицели и в друг, макар и само морален „приз”. Тимът има вече 44 точки, макар и акумулирани във втората шестица. ЦСКА е само с 46, нищо, че е трети в класирането. Така на „Герена” може да потърсят и самочувствие, ако финишират над вечния съперник, което би измило донякъде срама от оставането извън топ 6 и финалната фаза на първенството в разпределението на челните места.

В сряда обаче на дневен ред е купата. Това вероятно е и последният мач у нас до лятото, който ще носи заряд на истинско дерби. Затова в събота не бе чудно, че и двата отбора предпочетоха да запазят сили.

Левски – Лудогорец обаче ще бъде „фул контакт”. Там никой няма да пази енергия и да се пести. Залогът е твърде голям.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията