Първи трофей

Добруджа спечели Купата на България

Анна Николова
Анна Николова 08:50 ч., 26 Апр 2015
0
293
Lap.bg

Две години след като започна да се състезава в Суперлигата волейболният тим на Добруджа спечели и първия си трофей – Купата на България.

Тимът воден от Мирослав Живков триумфира след като на финала се наложи с 3:0 над Монтана.

Новите победители получиха отличието лично от министъра на спорта Красен Кралев. Медалите им бяха връчени от кмета на Добрич Детелина Николова. Триумфът на състава на Мирослав Живков на живо изгледа и националният селекционер Пламен Константинов.

Финалът сложи край на сезона

Финалът в турнира за Купата на България официално сложи край на клубния сезон в Суперлигата. От началото на май вниманието ще бъде съсредоточено около националния отбор.

В списъка оповестен преди седмици от Пламен Константинов обаче попаднаха едва седем играчи от родното първенство. Любопитно е, че двата отбора триумфирали с отличията през този сезон – Марек и Добруджа имат само по един представител в разширения състав.

Повиквателна от Марек получи Борислав Апостолов, а от Добруджа – разпределителят Георги Манчев.

„Спечелихме една Купа, която желаехме много. Искам да поздравя момчетата и да им кажа, че те са едни истински герои. Искам да им благодаря, че не се отказаха, когато беше най-трудно – след загубения финал срещу Марек в първенството.

Всъщност използвахме това поражение градивно и да надградим в турнира за Купата на България”, заяви пред БНТ треньорът на новия носител на трофея Мирослав Живков.

Наставникът не пожела да коментира плановете за следващия сезон.

„Все още е твърде рано. Искам да благодаря на всички спонсори и приятели на нашия отбор, община Добрич за това, че помагаха на нашия клуб да надградим спрямо представянето си през миналата година”, лаконичен бе треньорът.

За Добруджа това е първа купа в историята на клуба.

Тимът спечели отличието от втори опит след като и миналата година игра на финал, но отстъпи с 0:3 на Левски. Клубът от Добрич е третият извънстоличен отбор, който стига до отличието в последните 10 години. Другите два са Нефтохимик и Марек.

По пътя към успеха новите носители на купата загубиха само един гейм – на полуфиналите срещу Нефтохимик. Всички останали четири срещи отборът на Добружда спечели с по 3:0.

„Поздравявам отбора на Добруджа, който съвсем заслужено спечели Купата на България", призна и треньорът на Монтана Георги Петров.

Наставникът и играчите му не успяха да се справят с принудителното отсъствие на двама от най-опитните си играчи – разпределителят Георги Братоев и центъра Иван Латунов. Двамата получиха травми в полуфиналния мач срещу Левски.

Добрата новина за националния селекционер Пламен Константинов, който върна в състава Георги Братоев е че контузията на плеймейкъра не е тежка и той ще бъде на линия след около 10 дни.

„Много е тежко, когато загубиш финал. Имаше напрежение в някои състезатели и това оказа влияние, което си личеше в днешната среща. За мен момчетата направиха един чудесен сезон, който бе съпътстван от много проблеми. Считам, че догодина ще бъдем един по-силен отбор с помощта на нашата публика, която ни подкрепяше през цялата година”, коментира Георги Петров. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията