Владимир Кличко остана световен шампион

В първия мач след Кобрата украинският богатир не успя да бие с нокаут

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 26 Апр 2015
0
1070
GETTY IMAGES

Владимир Кличко продължава да е световен шампион в тежка категория! В първия си мач след боя с нашия Кубрат Пулев в Хамбург през ноември 39-годишният гигант изненедващо трудно победи по точки Брайънт Дженинс.

Всички съдии гласуваха за Кличко – 119:109, 116:111 и 116:111. Но светът бе свикнал да гледа съперниците на укаринския богатир да падат под железните му юмрици като Кобрата.

„Комплименти за Дженингс, той се боксира страхотно”, каза Кличко. Точно обратното бе поведението на украинеца след боя с Кобрата. През цялата минала година нашият ас дразни Кличко и в петия рунд не можа да издържи след трети нокдаун.

Къде бяха проблемите на Кличко в залата в Ню Йорк? Украинецът не успяваше да пласира с познатаат точност удари в тялото и главата на Дженингс.

„Признавам, че не ми даде много шансове – каза новият стар световен шампион. – Отдавна не съм срещал боксьор, срещу когото да ми е толкова трудно да се настроя. Брайънт се бе подготвил прекалено добре.”

Победата беше под №67 за Кличко в професионалния бокс. Той е шампион във версиите WBO, IBF и WBA. От девет години държи поясите, а последната му загуба датира от преди 11.

А Дженингс зпадна за първи път от 20 двубоя на професионалния ринг.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията