Кой мениджър става за премиер?

Моуриньо има солидна защита, но може да превърне Британия в Гърция

Sportinglife
Sportinglife 13:25 ч., 25 Апр 2015
0
789
4-4-2

Изборите за 56-ия парламент на Великобритания наближават (7 май) и списание „4-4-2” погледна на тях през футболната призма.

Кой от популярните мениджъри във Висшата лига би ставал за премиер? И какви биха били предизборните му слогани? Ето как изглеждат нещата...

Жозе Моуриньо

Силни страни: Харесвате го или не, португалецът е солиден като скала в защитата си, а и не се страхува да сипе обвинения и да сочи с пръст. Като за начало, Ислямска държава може да забрави да се бъзика с него.

Слабости: Харчи твърде много, първият му бюджет може да вкара Британия някъде в гръцките финансови орбити. А и контактите му с Русия са твърде близки, което може да донесе проблеми.

Слоган: Британия заслужава Специалния.

Брендън Роджърс

Силни страни: Не се притеснява да прави промени, както и да налага нововъведения и млади хора. Той ще има летящ старт с тези характеристики, нещо като първите 100 невероятни дни на Тони Блеър. Философията му за футбола може да промени външната ни политика с търпението си.

Слабости: Склонен е да се надценява, а и кампанията му вероятно ще е по-добра от самото управление (във футбола – медийни изяви и мачове). Например – едно от първите неща за един британски премиер е да отида в Бъкингам Палас (двореца), а Роджърс не е много добър при гостуванията на Палас...

Слоган: Мога да направя мечтите да се сбъдват.

Арсен Венгер

Силни страни: Има диплома за икономическото му образование, а и говори 6 езика – френски, английски, немски, японски, испански и италиански. Доказал е, че може да се справя със стриктен бюджет и ще бъде невероятен хит на форумите на ЕС и Обединените нации. Лидер.

Слабости: Казват, че не е в крак с модните тенденции. Малко старомоден. Говорят също, че най-добрите му години са минали.

Слоган: Винаги има надежда.

Мануел Пелегрини 

Силни страни: Ще даде сигурност със стоическото си изражение и поведение. Освен това е дипломиран инженер, може да промени транспортната ни политика коренно. Има добри контакти с Близкия изток и определени шейхове, ще стабилизира политиката на Британия там.

Слабости: Изглежда като премиер-чудо за един мандат. Вторият му идва в повече обикновено...  А и странните му разбирания за хората, които привлича, поставят под съмнение какъв кабинет ще сглоби.

Слоган: Гласувайте за един чаровен мъж.

Хари Реднап

Силни страни: В крайна сметка, след като не ти гласуват доверие да водиш националния отбор, защо направо не поведеш цялата нация? Той е от старата школа, не може да чете SMS и не знае как се борави със социални мрежи. Точно от това имаме нужда, може би!?

Слабости: Може да имаме икономически проблеми при неговите разбирания за баланс в бюджета, а и остават съмнения около намесата му в някои сделки. Не ни трябват такива скандали,нали?

Слоган: Дори Жозе не може да свърши по-добра работа от мен с този ресурс.

Алън Пардю

Силни страни: Постига много с малко пари. Иска по-добра работа, каза го наскоро. Не се страхува да атакува с главата напред, което напоследък липсва в политиката на Британия.

Слабости: Кошмар в медийните изяви, ще бъде убиец на PR отдела на „Даунинг Стрийт 10”. Дипломацията далеч не е силата му. Все пак говорим за човек, когото Венгер веднъж обвини в ксенофобия. А Пардю отвърна: „Мъж, който е женен за шведка, не може да е расист”. Ок, Алън, щом казваш...

Слоган: Да развеем британския флаг.

Луис ван Гаал

Силни страни: Страхотна история зад гърба му, огромно самочувствие и арогантност. Ако може да внуши на нацията своята самоувереност, Британия отново ще има имперски амбиции.

Слабости: Сравняват го с Хитлер и Садам Хюсеин. Това едва ли ще го направи популярен избор, особено в Уелс.

Слоган: Поздравления – ще гласувате за най-добрия!

Юрген Клоп за разкош

Силни страни: Справя се по-добре в европейски условия, отколкото у дома.  Харизматичен, ще има огромен публичен успех и народът ще го хареса веднага.

Слабости: Очевидно – германец е. Понякога и хуморът му и гръмкият му смях са леко притеснителни и неделикатни. Поне Камерън умело се прикрива, докато Клоп е директен. Твърде директен.

Слоган: Не споменавайте войната!

Източник: Fourfourtwo.com/

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията