Брендън Роджърс: Нали допреди три месеца бях тактически гений?

Специалистът вярва, че няма по-добър избор от него за треньор на Ливърпул

Sportinglife
Sportinglife 09:05 ч., 24 Апр 2015
0
443
GETTY IMAGES

Брендън Роджърс осъзнава, че Ливърпул игра слабо и непривлекателно на полуфинала срещу Астън Вила миналата неделя, но е убеден, че никой не би се справил по-добре, ако беше на неговото място.

"Не мисля, че има по-добър и подходящ от мен. Преди три месеца бях тактически гений и се представяхме отлично. Загубихме няколко важни мача и всичко се промени бързо. Но това е футболът. Хората обичат да спекулират. Затова не се взимам толкова насериозно, когато побеждаваме и гледам да не се разочаровам, когато губим", каза северноирландецът.

В прав текст

Ливърпул от миналия сезон имаше нападател от световна класа и още един в суперформа като Даниел Стъридж. Сега явно нямаме класата да сме в топ 4 и да се борим за титлата.

"Имам силна връзка със собствениците и те знаят, че това, през което преминаваме, е процес. Ние нямаме група от готови играчи, които да излизат и да бият във всеки мач. Все пак не водя от 10 години отбор-машина, който постоянно побеждава", оправда се мениджърът.

"В клуб като Ливърпул винаги се въртят много имена, които се свързват с мениджърския пост. Дори в моя случай се споменаваха още няколко. Това е част от големия клуб, който е уважаван по целия свят. Винаги има треньори, които се сочат за следващите на "Анфийлд" и ще продължи да е така, защото това е страхотен пост в страхотен клуб", убеден е Роджърс.

Той припомни, че раздялата с Луис Суарес и контузиите на Даниел Стъридж са оказали своето влияние за по-слабото представяне на Ливърпул през настоящия сезон.

"Очевидно похарчихме доста пари през миналото лято и дойдоха футболисти, които претърпяха разочаровение на "Уембли" и отборът като цяло се представя по-слабо от предишната година. Но Ливърпул от миналия сезон имаше нападател от световна класа и още един в суперформа като Даниел Стъридж. Сега явно нямаме класата да сме в топ 4 и да се борим за титлата."

"Но взехме заместници, които да подобрят отбора. В челната петица сме и достигнахме до два полуфинала, което не е толкова малко. Със сигурност амбициите ни са по-големи. Миналата година имахме своите шансове, а следващата отново ще имаме."

"Бяхме близо до една от основните си цели - да спечелим трофей, а другата беше да сме сред първите четири в класирането. Участието в Шампионската лига вече не зависи само от нас и ще бъдем там, само ако някой от конкурентите ни сбърка."

"Разочарованието срещу Астън Вила беше голямо, но няма да гледаме назад. Представянето ни беше много под нивото, което се иска от Ливърпул. Може би заслужавахме нещо повече в полуфинала срещу Челси за Купата на Лигата, но не такъв беше случаят срещу Вила", завърши той.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията