Луис Енрике – треньор №1 на Барса

Играем перфектни мачове, ликува наставникът след нова победа над ПСЖ

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 22 Апр 2015
0
551
Getty Images

Луис Енрике стана треньор №1 в историята на Барселона. Спокойно! Нито Йохан Кройф, нито Пеп Гуардиола могат да завиждат.

С победата 2:0 над Пари Сен Жермен и класирането на полуфинал в Шампионската лига младият наставник стана треньорът с 50 мача начело на Барса и най-добри статистики.

В тази поредица Луис Енрике спечели 42 пъти, три пъти завърши нарадно и пет пъти загуби. А неговата Барса е за 11-и път в полуфинал на Шампионската лига.

На второ място във вечната ранглиста е Еленио Ерера през 50-те, който взе 40 победи. Трети е Гуардиола, който стигна до 37.

В мачовете на Луис Енрике са впечатляващи и головите показатели – 143 отбелязани и 31 допуснати. Освен това той може да стане първият треньор в историята на Барселона с требъл – каталунците са лидер в Примера и на финал за кралската купа.

Да се върнем на терена на „Камп Ноу”. След 3:1 в Париж никой не се съмняваше, че Барса ще отиде на полуфинал. Това се случва за седми път в последните осем сезона. Само в миналия Атлетико спря каталунците на четвъртфинала.

През първото полувреме Неймар открадна шоуто от Лионел Меси и вкара двата гола. Между тях попадение на Златан Ибрахимович бе отменено заради засада. Неймар вече има 30 гола за сезона във всички турнири и е втори във вътрешната конкуренция на Барса. Лидер естествено е Меси с 46, а трети е Луис Суарес – 19.

„Изиграхме перфектен мач - възкликна Луис Енрике. – Защитавахме се в половината на съперника. Пресирахме и си подавахме без грешка. Сега е време да мислим много повече за психологическото състояние на играчите.”

Луис Енрике похвали бившия си съотборник от „дриймтима” на Барса и Йохан Кройф – Пеп Гуардиола.

„Много хора го отписаха и започнаха да го нападат след първия мач Порто – Байерн – продължи Енрике. – С толкова много контузии да вкараш шест гола си е просто класа. Винаги се радвам, когато един приятел се представя добре.”

„Барселона се класира абсолютно заслужено, надиграха ни”, призна Лоран Блан, треньорът на Пари Сен Жермен.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията