Робен може да се завърне сензационно срещу Порто

Само седем пъти в историята има обрати в Шампионската лига след два гола пасив

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 21 Апр 2015
0
486
Getty Images

Ариен Робен е пред сензационно завръщане в състава на Байерн за реванша срещу Порто в Шампионската лига.

Холандската звезда се включи в последната тренировка на тима.

Робен правеше спринтове пред погледа на двама физиотерапевти.

„Прекалено много ни липсва неговата класа при игра един срещу един – каза треньорът Пеп Гуардиола. – Ариен се бори да се завърне възможно най-бързо на терена.”

Робен има разкъса мускул на корема и се очакваше да се върне в игра едва в края на април. Дали 21 април е тази дата?

Със сигурност холандецът няма да има възможност да играе цял мач. Но на Байерн му трябват два чисти гола, за да отстрани португалските „дракони”. Със сигурност не могат да участват Дейвид Алаба, Мехди Бенатия и Хави Мартинес. Малка е надежда има за Франк Рибери.

Само седем пъти в историята на елиминациите на Шампионската лига отбори са успявали да направят обрат след два гола пасив в първия мач.

По два пъти са сторили Барселона и Челси, останалите са Манчестър Юнайтед, Депортиво и Монако.

„Няма само да се защитаваме, а ще атакуваме Байерн – обеща Хулен Лопетеги, треньорът на Порто. – Гостуваме на един от най-добрите отбори в света. Знаем колко трудно ще бъде, но ще успеем да изиграем правилно мача. Трябва да сме фантастични, за да успеем. Горд съм с постиженията на Порто през този сезон, още не сме загубили двубой. Феновете ни дават енергия и подкрепа. Не можете да си представите как ни изпратиха на летището.”

Треньорът на Байерн Пеп Гуардиола отказа да коментира бъдещето си, ако отборът отпадне от Порто.

„Бъдещето ми е в сряда почивен ден, а в четвъртък тренировка и следващата година отново съм треньор на отбора – заяви испанецът. – Обещавам, че ще направим всичко най-добро, за да продължи на полуфиналите. Още преди първия мач с Порто казах, че съперникът е изключително добър отбор.”

Гуардиола спечели 14 трофея с Барселона за четири години. В Байерн досега има титла и купа на Германия.

„Ако спечелим, ще ме нарекат гений – каза Пеп. – Ако загубим, ще стана лош. Това е естеството на работата ми. В отбори като Байерн, Барселона и Реал не е достатъчно само да станеш шампион и да вземеш националната купа. Въпросът е да ги спечелиш, но също и Шампионската лига.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията