ЦСКА се съблече гол

Ръководството прави само грешки, треньорът няма представа от професионален футбол

Джони Кейджов
Джони Кейджов 08:15 ч., 21 Апр 2015
0
1177
Lap.bg

ЦСКА е гол голеничък. Не толкова заради съблечените футболисти пред сектор „Г” в стил "Ивайло Петев" след загуата с 0:1 от Локомотив (Сф).

Нулев ЦСКА сдаде второто място

"Червените" без гол в седми пореден мач

ЦСКА е клуб, в който никой не знае какво да прави.

Да започнем от ръководството. Първо не се знае кой дърпа конците в ЦСКА. Петър Манджуков ли е? Юлиян Инджов ли е? Някой тайнствен зад тях?

Изпълнителният директор от миналото ръководство Александър Тодоров също се изказва. Пари в ЦСКА явно няма. Плащат се някакви стари задължения, но не и на служителите.

Вчера футболистите тръгнаха към „Българска армия”, знаейки, че отново не са получили пари. Тръгна слух, че в съблекалнята има показани платежни нареждания. Но кой да повярва на хвърчащи листа?

С подобна „тактика” ръководството на ЦСКА минира мача срещу Локомотив. Историята помни, че българите може да са по-гадни от чужденците, когато трябва да се отмъсти за поредното неизпълнено обещание. „Български юнаци” са сменяли и треньори, и ръководители, когато решат.

Ръководството на ЦСКА влезе като слон в стъкларски магазин.

От появата на сцената на Манджуков и Инджов на „Армията” се говори за всичко друго, но не и за футбол. Естествено се отвори работата за статистиците, които изчисляват колко са най-дълги на ЦСКА без гол и победа. Бизнесмени от ранга на Инджов и Манджуков трябваше отдавна да стопират това. Вместо това те ту си тръгат, ту се връщат. Ту прехвърлят акции на фенове, ту ги остават за себе си. Е, който може да разбере кой управлява ЦСКА, значи може да претендира за нов Айнщайн.

Втора точка е треньорът.

Галин Иванов се ползваше с голяма симпатия. Млад треньор, дълги години играл в ЦСКА. Бил капитан на отбора. После треньор в школата. Всичко, за което феновете мечтаеха.

В прав текст

ЦСКА се оказа прекалено голям залък за Галин Иванов.

Само че ЦСКА се оказа прекалено голям залък за Иванов. При него спортно-техническата криза се задълбочава всеки ден.

Реши да пусне седем българи срещу Локомотив (Сф). Добре – по този начин угоди на феновете, но какво спечели?

Смени схемата по такъв начин, че дори колегата му Димитър Васев се присмя: „В ЦСКА сами си се изненадаха от схемата си.”

По-голяма подигравка за един отбор и треньор не може да има. А със сигурност Васев не е целял да уязви Иванов. Просто каза самата истина с простички думи.

Галин трябваше да направи промени, но със сигурност не да се връща към архаични схеми, за които няма изпълнители.

Силата на ЦСКА бе основно в крилата. Вместо това Иванов реши да играе без нито едно! И с двама абсолютно еднотипни централни нападатели в лицето на Орелиан Жоаким и Стефан Николич.

Може би един ден Галин Иванов ще стане голям треньор. Когато си бил треньор само на деца, нормално е да не можеш бързо да превключиш на професионалния футбол.

В прав текст

ЦСКА не е училище нито за треньори, нито за играчи.

Но баста! ЦСКА не е училище нито за треньори, нито за играчи. Тук грешката на ЦСКА е, че заложи на човек, който никога не бе имал и ден като помощник-треньор в съблекалнята на професионален отбор.

Стигаме до футболистите. Тук поведението също е странно. През 2014 година ЦСКА играеше добре, печелеше мачове. За есента имаше само една загуба – стандартната от Лудогорец.

Отборът бе с най-добра защита и второ най-добро нападение.

Ако приемем, че Сержиу Буш е бил толкова важен за головете, то какво кара защитниците да са толкова комични?

Едно от оправданията със сигурност е падналият морал. От една страна заради постоянните неизпълнени обещания и на стари, и на нови ръководители.

Очевидно в главите на футболистите е краят на сезона и раздялата – най-вероятно по вина на клуба. Но за самите тях представянето им е обидно.

Те отново ще отидат на улицата и ще се чудят на коя врата да почукат, за да ги приюти.

Хора като Пламен Крачунов, Тончи Кукоч и Борис Галчев няма да ги иска никой.

Стойчо Младенов можеше да изтиска най-доброто от тях, но вече го няма. За това са виновни и играчите. Истината е, че ЦСКА няма големи звезди.

Но има достатъчно силни футболисти, за да победи Локо (Сф) с 3:0 например, както бе през есента.

Накрая завършваме с феновете.

Браво на тях, че ходят на стадиона и когато кризата е незапомнена. Но толкова ли бързо забравиха как се подиграваха на „колегите” от Левски за събличането на Петев?

В прав текст

Феновете нямат право нито да събличат футболистите, нито да обиждат расистки.

Нямат право да събличат футболистите, колкото и да са им ядосани. Нямат право да обиждат расистки, колкото и слаб да е Tони Силва.

Последното нещо, от които ЦСКА има нужда, е да влезе в световните хроники с „маймуна” като първа дума на материалите.

ЦСКА е гол голеничък.

За втори път в историята си след лятото на 2013 година положението е такова. Фамилиите Инджов и Манджуков много бързо изчерпаха кредита си на доверие.

Ако искат да не последват „Титан” с масови фенски бунтове, трябва да реагират мигновено и адекватно. Всяка следваща грешка може да доведе до бездната.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията