Балъков: Съдията помагаше на Лудогорец

Треньорът на Литекс нападна съдията Ивайло Стоянов след загубата на неговия тим от Лудогорец в Разград

Sportinglife
Sportinglife 09:35 ч., 20 Апр 2015
0
368
Lap.bg

Красамир Балъков яростно нападна съдията Ивайло Стоянов след загубата с 1:3 на неговия Литекс от Лудогорец в Разград.

„Аз не съм от треньорите, които коментират реферите, но днес не мога да си замълча – каза легендата. – При всяко падане на играч на Лудогорец бе свирен фаул. Същото беше и при изравнителния гол. Това се случваше през целия мач и беше тенденциозно. Играчите на Лудогорец са хитри и използват всяка ситуация. Признам, че мторият жълт картон на Румен Руменов беше прав.”

Мачът започна страхотно за Литекс и в 19-ата минута Бьорн Йонсен откри резултата. Но Лудогорец успя да обърне събититя на терена с изравнителен гол на Кишада. Именно той получи червен кратно в  56-ата минута. И с човек по-малко Лудогорец стигна до втори гол – Козмин Моци вкара с глава в 75-ата минута. След още десетина Руменов бе изгонен от Литекс, а в добавеното време Дани Абало направи 3:1.

„Дано Лудогорец играе така мотивирано и в полуфинала за купата на България срещу Левски”, пожела Балъков. Според новите правила на УЕФА ако шампионът е и носител на националния трофей, то финалистът не получава право да отиде в Лига Европа. Мястото се заема от тим от първенството. Литекс води битка с ЦСКА, Локомотив (Сф) и Берое и чака развитието в турнира за купата.

Георги Дерменджиев, треньорът на Литекс, бе гневен срещу съдията, но само по време на двубоя. След края наставникът се извини, но отсече, че отборът му е бил толкова груб, колкото картони е получил.

„Този мач имаше много футболни стойности – коментира Дерменджиев, който дълги години работи и в Литекс. – Пропуснахме много голови възможности. А Литекс откри резултата с единствения си удар. Лудогорец игра много добре. Имаше моменти на колебания, но те бяха в границите на нормалното.”

Преди днешния мач ЦСКА – Локомотив (Сф) шампионът вече води с девет точки пред „червените”.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията