Пакиао предупреди: Завърна се убийственият ми инстинкт

"След мача искам да седнем и да поговорим", твърди филипинецът

Sportinglife
Sportinglife 11:10 ч., 16 Апр 2015
0
785
Getty Images

Попитайте Мани Пакиао защо боксът е толкова велик спорт и не очаквайте да спомене милионите, които ще се разиграят в Мача на века с Флойд Мейуедър на 2-и май.

По-вероятно е съзнанието му да се върне към детските години, когато във Филипините се бори с глада и мизерията.

"Някой ми каза, че има боеве и ще платят назависимо от това кой победи. За победа - два долара и един за загуба. Отидох и спечелих два долара. Дадох ги на мама, за да може да купи нещо за ядене. Но когато попита откъде са парите, не й казах, че съм ги спечелил от бокс", връща лентата години назад Мани.

"Ходехме всяка неделя и продължавах да си заработвам по два долара. След това вуйчо ми дойде с една чанта касети и започнах да гледам Али, Форман, Холифийлд и другите. И така се започна...

Боксът е най-великият спорт, защото те учи за живота. Научи ме, че ще получиш, ако дадеш", каза филипинецът.

А това е урок, който иска да предаде на Мейуедър. "Когато мачът свърши, искам да седнем спокойно да поговорим. Искам да му споделя за това как всичко е дар от Бога. Че сме благословени да му служим и трябва да го правим с добро."

"Флойд заслужава парите си, защото си ги е изкарал.

Има право да ги харчи по начина, по който сметне за добре. Но искам да му кажа колко хубаво е чувството да помагаш на хората, които се нуждаят."

"Боксът все още е моята страст. Правя го за радост на феновете.

Да им дам удовлетворение и радост в замяна на тяхната подкрепа. Не за пари, аз не съм материалист."

"Сега предстои един от най-големите мачове в историята. Но не става въпрос за това колко ще получим. Дали са два долара или пък милиони."

"Ние сме нищо без феновете си и мачът нямаше да е толкова голям, ако не бяха те. Така че трябва да дадем всичко за тях."

"Очаквам боя с нетърпение. Той няма да е определящ за цялата ми кариера, но ако спечеля, ще е важно допълнение към другите ми постижения на ринга."

"Желанието ми да спечеля никога не е било по-голямо. Завърна се инстинктът ми на убиец. Нямам нищо лично към Мейуедър. Просто се бием за много неща."

В контракта няма клауза за реванш, а Флойд не показва апетити за втори мач.

"Не съм доволен от разпределението на парите 60-40 процента. Ако има втори мач, сделката ще е различна. И не става въпрос за мен, а за хората", твърди Мани, който се връща 24 години назад във времето и онези първи два долара...

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията