Григор показа класа и победи Фонини за 70 минути

Следва мач с шампиона Вавринка в Монте Карло

Sportinglife
Sportinglife 15:35 ч., 15 Апр 2015
0
358
Getty Images

Григор Димитров най-после показа класа срещу класен съперник и се разправи с Фабио Фонини за 70 минути с 6:3, 6:4 във втори кръг на Мастърса в Монте Карло.

Това е първа победа за Димитров над тенисист от Топ 30 (италианецът е под №28 в ранглистата) от 8 месеца насам.

За последно Григор победи през миналия август Кевин Андерсън на Мастърса в Торонто, а южноафриканецът по това време заемаше 21-о място при мъжете.

Григор Димитров още веднъж доказа, е перфектно подготвен физически и нямаше никакви кондиционни проблеми днес, въпреки че вчера се поти близо 2 часа и половина за трисетовия успех над Фернандо Вердаско.

Димитров опроверга критиките на специалистите, че се подвежда по играта на съперника и държеше Фонини под непрестанно напрежение с изключително вариативен стил, който вбеси италианеца и от ракетата му се заредиха куп непредизвикани грешки.

Григор натискаше съперника още от ретур, а днес и бекхендът му сработваше по перфектен начин. Именно един изяшен бекхенд по правата в ъгъла на корта принуди съперника да забие форхенда си в мрежата и талантът ни проби за 2:0 в откриващия сет.

В следващия гейм Гришо отрази единствения си брейкпойнт в мача и до края безпроблемно печелеше подаванията си до крайното 6:3.

Първата ни ракета нанеса решителен удар по разколебания съперник в самото начало на втората част с нов пробив, а до края изпусна още две възможности да го дублира, но същевременно не даде никакви шансове на италианеца дори да си помисли за обрат. Фонини изглеждаше все по-бесен в всеки следващ гейм, но реално беше и напълно безпомощен пред прецизната и разнообразна игра на Димитров, който приключи мача с 6-4 за 70 минути.

В трети кръг го очаква още по сериозно препятствие в лицето на действащия шампион Стан Вавринка, който с много мощно представяне днес прегази Хуан Монако с 6:1, 6:4.

Швейцарецът води с 2-1 в преките двубои.

Toй спечели със 7:5, 6:3, 6:3 на Откритото първенство на Австралия през 2011-а година, а през 2013-а се наложи с 3:6, 6:4, 6:1 на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Димитров победи Вавринка с 6:2, 6:4 на турнира на трева в Лондон през миналата година по пътя към титлата в Куинс.

Третото поредно участие на Григор на 1/8-финалите в Монако му осигури 90 точки за световната ранглиста и 40 930 евро от наградния фонд.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията