Реал с четвърта нула на „Калдерон”

Атлетико не е пускал гол от 723 минути у дома в Шампионската лига

Sportinglife
Sportinglife 08:15 ч., 15 Апр 2015
0
586
Getty Images

Реал не успя да вкара скъпоценен гол на чужд терен и завърши 0:0 като гост на „Атлетико” в първия четвъртфинал в Шампионската лига. До почивката „белия балет” танцуваше, но попадение така и не дойде.

Гарет Бейл изпусна най-чистото положение в третата минута, когато Ян Облак, вратарят на домакините спаси по страхотен начин удара му отблизо.

След почивката властваше битката и нервите.

Атлетико не пуска гол у дома в Шампионската лига вече 723 минути.

За последно Кака от Милан вкара през март миналата година на „Висенте Калдерон”, но тимът му падна с 1:4 тогава.

„Резултатът не е добър – призна Карло Анчелоти, треньорът на Реал. – Трябваше да вкараме гол, а и да спечелим. Имахме достатъчно шансове, особено срещу този съперник, който затваря толкова добре пространствата.”

„През първото полувреме Облак бе чудесен – каза Диего Симеоне, наставникът на Атлетико. – През второто мачът заприлича повече на това, което ние очаквахме от него. Имахме и шанс в края да спечелим. Реваншът е напълно отворен и за двата отбора. Битката ще започне отново.”

Тя бе окървавена от сблъсъка на Серхио Рамос с Марио Манджукич след почивката, когато хърватинът  се оказа с рана на челото. Манджукич изригна и сочеше, че е ударен с лакът умишлено от испанския национал.

В друга спорна ситуация Дани Карвахал от Реал удари без топка Манджукич, но също не получи санкция.

Реал не може да бие Атлетико в седми пореден мач през сезона, а на „Калдерон” закръгли сезон без гол.

В четири гостувания на този терен от лятото насам, шампионът на Европа не е вкарал нито един гол – 0:1 за Суперкупата на Испания, 0:2 за Купата на краля, 0:4 за първенството и сега – 0:0.

За реванша идната сряда отпадат Марио Суарес (Атлетико) и Марсело (Реал), получили жълти картони в здравия първи мач.

„Финалът този път е на „Бернабеу”, написа в заглавие мадридския в. „Марка”, припомняйки, че двата отбора играха на финал миналия сезон в турнира.

Тогава Реал спечели с 4:1, но съотношението на силите сега изглежда доста по-равно.

Изданието припомни и мачовете за Купата на краля от януари, когато Атлетико дойде на реванша на „Сантяго Бернабеу” и излетя като ракета – с гол в 40-ата секунда на Фернандо Торес, който предреши сблъсъка (след 2:0 в първия мач).

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията