Шоуто на елитната шестица

Позитивната кампания не помага при 12 гола в 9 мача и грозен футбол

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 09:50 ч., 14 Апр 2015
0
654
Lap.bg

Наричат я Първа шестица. Елитна шестица. В сайтовете за отразяване на статистики, класирания и резултати, някакви англичани (с приятно чувство за хумор) са я кръстили Шампионски плейоф.

Тази отбрана компания от най-добре класираните първи шест отбора в първенството на „А” група дотук не продуцира елитна постановка.

Мачовете са трудно гледаеми и дори стимулът да чакаме вечното дерби с целия колорит и почти истеричния уикенд около него, отпадна.

Факт

12 гола в 9 мача.

12 гола в 9 мача. Като от тях 9 влязоха само в два двубоя във втория рунд на плейофите.

12 попадения! Това дори в най-мрачните години на Серия „А”, в които синьо-черните на Еленио Ерера са владеели калчото, не е виждано.

В цели 7 срещи има само три гола, като записахме и 5 нулеви равенства. Това са първите три рунда от елитната шестица.

ЦСКА още не се е записал с принос за тази рядко виждана резултатност, Ботев също е „капо”, Литекс е допринесъл с един гол, Берое с 2, а Локо (Сф) и Лудогорец вкараха по 4, но само в един мач.

Като се замислиш, само това дори е достатъчно впечатляващ факт, но той може да се разгледа и от друга страна – поне мачовете са с висок волтаж и интрига. Пак е нещо.

Но не и достатъчно, за да струи от екрана на медията, която излъчва двубоите една несекваща позитивност в бодър тон. Съвсем обяснима от маркетингова гледна точка, разбира се, но на фона на показаното... Неуместно.

В прав текст

Крайно време е да се вземат мерки и на този терен да не се играе футбол, защото рискуваме да видим тежки контузии.

В понеделник гледката от „Надежда” на Локо – Лудогорец (0:0) бе типична, но понякога навикът не успокоява окото.

Крайно време е да се вземат мерки и на този терен да не се играе футбол, защото рискуваме да видим тежки контузии. Не рискуваме обаче да гледаме нормална игра. На нещо средно между асфалт и пясък, два отбора опитват да си подават топката. Тя си прави шеги с тях, подскача и ги удря по части на тялото, с които принципно се вършат други работи. Не се играе футбол.

В интерес на истината останалите пет отбора поне на терени го докарват на елитна шестица.

Само Локо (Сф) така и не пожела да инвестира в игрището, което се превръща в непревземаема крепост и за най-силните гости. Нещо като пясъчен замък на плажа, ама не толкова невинно и по детски невинно.
Голове може и да няма, но декларации и скандали – достатъчно за цяло първенство.

Случаят с „Моци” предизвика повече полемики от всички 9 играни мача дотук за трите кръга, чухме обвинения от член на Изпълкома (Кирил Домусчиев) към други два елитни отбора за уреден мач, а в отговор – писано слово от Ловеч (с друг член на Изпълкома – Гриша Ганчев), което откровено ругае Домусчиев. „Гелосана мастия” – нов принос във футболния лексикон.

Какъв позитивен поглед тогава?

Колкото и да опитват да лустросат продукта, хората от Нова трябва да приемат факта, че натрупванията са твърде големи. Хората гледат повече с усмивка, отколкото с истински запалянковски глад мачовете.

В прав текст

В българския футбол отдавна на власт е сеира, който всъщност задържа хората пред екраните.

В българския футбол отдавна на власт е сеира, който всъщност задържа хората пред екраните. Играта може и да е бледа, но езикът е ярък и остър, и това е позитивният израз за него.

Е, в следващия кръг ще гледаме Лудогорец – Литекс, пък може да видим и удари със задна ножица, атаки с едно докосване и спасявания от световна класа.

Нали търсим винаги позитивното?

След декларациите и изказванията от двата клуба, като за Шампионската лига по глупост, сега може и играта да стигне такова ниво.

Може и ЦСКА да вкара някой гол.

Не е изключено и Локо да ни изненада с новичък зелен килим за следващото им домакинство след 2 седмици.
А дано, ама надали...

Резултатите в първите три кръга

I рунд

ЦСКА – Берое 0:0
Лудогорец – Ботев 0:0
Локомотив (Сф) – Литекс 0:0

II рунд

Лудогорец – ЦСКА 4:0
Берое – Локомотив (Сф) 1:4
Ботев – Литекс 0:1

III рунд

ЦСКА – Ботев 0:0
Локомотив (Сф) – Лудогорец 0:0
Литекс – Берое 1:1

А иначе кръговете си минават и елитната шестица остава продукт, за който си плащаме.

Или пък – да не би месечната такса да е за втория ешелон?

В него головете са 23, което за 9 срещи си е почти по 3 на мач!

Че там видяхме и свирепо столично дерби, а след него разбрахме, че Славия е създал Левски, за да има с кого да играе... Това си е направо като History Channel с образователно предаване за първите години на миналия век и софийския спортен живот!

Ето затова си заслужава да отделиш четири лева на месец – продукт 2 в 1. Гледаш класическо дерби, после научаваш и факти, които обогатяват историческите ти познания. Сеир – с една дума.
Така си минава и това първенство. Sans changement, както казват французите.

Без изменение, както можем да констатираме ние в директен превод.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията