Юнайтед плаща, за да изгони Ван Перси

5 милиона паунда е неустойката на холандския нападател

Sportinglife
Sportinglife 13:40 ч., 12 Апр 2015
0
1011
Getty Images

Манчестър Юнайтед ще предложи 5 милиона лири неустойка на Робин ван Перси, за да прекрати договора му през лятото.

Това е половината от сумата, която холандският нападател ще получи при положение, че изпълни договора си, който е и за следващия сезон.

Италианските грандове Ювентус и Интер вече изследват ситуацията около голмайстора на Юнайтед, който през този сезон дълго бе контузен и вече не е любимец на Луис ван Гаал. Треньорът иска напълно да подмени нападението си с изключение на Уейн Руни.

Почти сигурно напуска дошлият под наем от Монако Радамел Фалкао. А Хавиер Ернандес ще се завърне от Реал (Мадрид), където беше преотстъпен, за да разбере, че не е желан повече.

През този сезон Ван Перси е вкарал едва 10 гола за Юнайтед, а е играл само в 24 мача. Най-силна му бе първата година, която се оказа последна за сър Алекс Фъргюсън. Тогава взетият от Арсенал холандец заби 26 гола, а „червените дяволи” за последно триумфираха като шампиони.

Ван Гаал излиза по-късно днес във второто си дерби на Манчестър срещу Сити. В първия мач отборът му загуби с 0:1, но вече води с една точка. Ако Сити не се класира за Шампионската лига, футболистите ще загубят по 500 000 лири премия.

В момента „гражданите” са четвърти след лидера Челси, Арсенал и Юнайтед. В играта още е и Ливърпул, който в понеделник вечер приема Нюкасъл.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията