Байерн – Борусия за купата на Германия

Две драми с дузпи решиха мачове в Германия

Sportinglife
Sportinglife 08:35 ч., 09 Апр 2015
0
1259
Getty Images

Байерн срещу Борусия (Дортмунд) е големият сблъсък в полуфиналите за Купата на Германия. Баварците минаха през „руската рулетка” на дузпите, за да стигнат до голямото дерби.

Байерн завърши 0:0 като гост на Байер след 120 минути. Въпреки многото контузени баварците бяха по-добрият отбор. Но отсъствието на Ариен Робен, Франк Рибери и Бастиян Швайнщайгер се усещаше.

От 2009 година насам Байерн неизменно е на полуфинал в турнира.

А Байер страда – отборът отпадна с дузпи в осминафинал на Шампионската лига от Атлетико. Реферът спести червен картон на Тиаго от Байерн, който се опита до повтори Козмин Моци срещу ЦСКА. Вратар №1 в света Мануел Нойер хвана първата дузпа на Йосип Дърмич, след това всички вкараха.

„Поздравления за отбора от Леверкузен – каза спортният директор Матиас Замер. – И двата отбора заслужаваха да продължат напред.”

В друг мач третодивизионният Арминия продължи да ниже сензации. Отборът завърши 1:1 у дома срещу третия в Бундеслигата Борусия (Мьонхенгладбах) и след това го отстрани на дузпи. На полуфинала Арминия ще се изправи срещу Волфсбруг.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията