Останаха ли рекорди пред Меси?

За 9 години Лео настигна Раул по голове в Шампионската лига

Стоян Георгиев
Стоян Георгиев 11:20 ч., 06 Ное 2014
0
2064

Лео Меси имаше нужда от 9 години и 3 дни за рекорда... Поредния рекорд.

В сряда аржентинецът надскочи защитник на Аякс за гол с глава, а после добави в свой стил второ попадение след перфектна атака и пас на Педро, за да донесе победата с 2:0 на Барселона в Амстердам. Успехът не само класира каталунците на осминафинал в Шампионската лига.

Меси настигна Раул със 71 гола в турнира – постижение, броено за едно от най-сериозните в съвременния футбол

И то наистина е такова. Само че на Раул му трябваха 142 мача за Реал и Шалке, за да вкара головете си. Меси го стори в 90 двубоя.

Битката не е свършила, защото този рекорд все още е изгаряща амбиция и на Кристиано Роналдо, който има 70 гола в 109 мача.

Португалецът е на 29, Меси – на 27. Те двамата няма скоро да спрат да бележат в турнира на шампионите. А който направи рекорда, вероятно никога няма да го загуби, защото едва ли скоро ще гледаме такива голови машини.

Меси е с 250 гола в първенството на Испания, като един го дели от рекорда на Телмо Сара за №1 в историята

И той ще падне.

Лео е голмайстор №1 в историята на Барса, има рекордните 4 „Златни топки”, а списъкът с персонални и отборни отличия в страницата му в онлайн енциклопедията Wikipedia е по-дълга от тази с кандидатите за министри в новото българско правителство. Тя е направо глава от роман.

Меси постигна всичко, освен титлата от световното

Бе много близо и до нея, но... Все пак с Аржентина ще има още поне един шанс през 2018-а.

Първият му гол от рекордните 71 в Шампионската лига дойде на 2 ноември 2005 г. при победата с 5:0 над Панатинайкос.

Наказвал е 6 европейски шампиона по пътя си към постижението, а най-любима жертва е Милан – 8 гола във вратата на седемкратните крале на континента.

И Меси няма да спре дотук. Да се готвят Пари Сен Жермен и кипърският АПОЕЛ – оставащите два съперника в групата на Барса.

А след това – когото прати жребият.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията