Бог в Маями, цар в Монако

Футболът си плаче за Стоичков и Бербатов, но го управляват "Двама мъже и половина"

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 09:35 ч., 01 Апр 2015
0
755
Lap.bg

Само за седмица Христо Стоичков и Димитър Бербатов направиха позитивни новини в родния футбол като за година. Нападателят на Монако използва почивката в клуба му за среща с Кристалина Георгиева, където сподели плановете си за инвестиции в детска академия в родината.

Снимките с еврокомисаря, облечена в екип на Монако, подписан от Бербатов, обиколиха не само нашите, но и европейските агенции.

В прав текст

Снимките с еврокомисаря, облечена в екип на Монако, подписан от Бербатов, обиколиха не само нашите, но и европейските агенции.

Бербатов очевидно има планове да създаде нещо у нас. Неговата фондация тъй или иначе вече отдавна работи по темата с младите таланти, и то не само в спорта.

Христо Стоичков си дойде за 3 дни, донесе „Златна топка” и „Златна обувка”, благодари на всички, които са му помогнали да стигне върха на футбола, а той беше точно там, и си заминава обратно за Маями.

Камата отказва категорично да се замесва във футболния живот активно, след като опитът му като треньор на Литекс му показа – тук нещата не стават лесно.

Само те двамата имат влияние и глобален ефект, който е необходим на футбола в България. Няма други фигури, за които вратите да се отварят толкова лесно, да са разпознаваеми и да имат респекта на всеки.

Но – Стоичков е в Маями, а Бербатов – в Монако. А тук властват съвсем други личности, чието ниво е несравнимо.

Борислав Михайлов не спря да се хвали каква победа е спечелил по етажите на кулоарната битка за Изпълкома на УЕФА, където, както знаем, всичко се постига с лобиране и взаимни обещания на ниво „дай ми, на ти”. Чудесно, Боби ще изкара още един мандат в лоното на спокойствието.

Но това не му попречи, от камбанарията на новия си пост, да се яви във видимо неадекватно състояние и да покаже неуважение към репортерите, а и цяла България, след мача срещу Италия.

В прав текст

Господин Михайлов, и покойният Иван Славков имаше весели интервюта, но поне се държеше на положение...

Господин Михайлов, и покойният Иван Славков имаше весели интервюта, но поне се държеше на положение...

В същото време предходните дни, докато чакахме „скуадра адзура”, минаха в новини и упражнения в чувство за хумор с една от най-веселите теми около националния. Валери Божинов и Николай Михайлов делят стая на лагера на отбора.

После двамата се оказаха „братя”, както написа в instagram Валери, след това гледахме и скандал на пресконференцията, когато Божинов поиска уважение и за двамата...

После и Ники пази като титуляр, което доведе до нови „новини”, тъй като пусна поредния си лек гол и остават съмнения защо играе той, а не Владо Стоянов. И накрая – разбра се, че едно от децата, които изведоха националите ни на терена за мача, е малкият Валери Божинов – син на нападателя. Той бе хванал за ръка... Ники Михайлов.

Това ако не е етюд от „Двама мъже и половина”!

Няма лошо, дори донякъде е затрогващо. Но щом новините около националния и футбола ни са такива, какво се чудим на резултатите и цялостното ниво?

В същото време двете световни фигури, които могат да направят разликата, макар и по различен начин и със съвсем противоположен подход и отношение, са далеч.

Бербатов още играе, не се знае какви са намеренията му след края на кариерата. Стоичков доброволно остава далеч от събитията.

А ние тук сме принудени да гледаме сериали (иначе великолепни в оригинала им) за баджанаци, прически и с дъх на уиски.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията