Италия с ново равенство – 1:1 с Англия

Голмайсторът на гостите се заяжда с Пол Мърсън, Майкъл Карик бил с „миля по-добър” от останалите

Sportinglife
Sportinglife 07:35 ч., 01 Апр 2015
0
491
GETTY IMAGES

Италия отново не успя да победи. След 2:2 в София срещу България четирикратният европейски шампион завърши едва 1:1 в Торино срещу Англия.

Нападателят на Саутхемптън Грациано Пеле откри резултата за „аддзурите” през първото полувреме. В 79-ата минута Анди Таузънд изстреля бомба от 25 метра, с която смърча трибуните на „Ювентус Арена”.

В европейските квалификации Англия не е загубил нито точка, не е допуснал и гол. А след ремито в София италианците предадоха първото място на хърватите.

Антонио Конте, треньорът на „скуадрата”, специално похвали дебютиралия играч на Емполи в тима – Мирко Валдифиори. „Радвам се, че видях с какъв хъс влезе и колко работа свърши – каза селекционерът. – Имахме доста положения срещу много силен английски тим. Трябва да продължим да работим, за да могат младите футболисти да се научат как се печелят такива двубои.Валдифиори заслужи първото си повиквате в тима и аплодисментите за представянето си. Всеки, който носи екипа на „скуадра адзура” тази вечер, го направи с чест.”

След двубоя голмайсторът Анди Таузънд се заяде с бившия английски национал и сегашен тв анализатор на „Скай Спортс” Пол Мърсън. Според легендата той няма класа да играе в отбора. „Не е лошо за играч, който въобще не трябнва да е близо до отбора”, написа в туитър голмайсторът на вечерта.

Селекционерът на Англия Рой Ходжсън изяви разочарованието си от първото полувреме и задоволство от второто. „Преди почивката атмосферата на терена беше мъртва – каза треньорът. – И двата отбора са виновни, защото превърнаха мача в прекалено приятелски, прекалено контролен. През второто полувреме се върнахме към нашия стандарт на футбол. Ако някой трябваше да спечели, това беше редно да сме ние.”

Завърналият се след контузия като титуляр в състава Тио Уолкът игра само 55 минути. Личеше си, че отдавна не е играл и не успя да остави почерка си на терена. Най-добрият от Англия бе резервата Майкъл Карик. Капитанът Уейн Руни заяви, че съотборникът му в Манчестър Юнайтед е бил „с една миля по-добър от останалите”.

„Майкъл влезе и започна да диктува играта – каза Руни. – Той беше голямата разлика между двата отбора през второто полувреме.”

Заради технически проблеми на самолета чартърният полет на Англия от Торино до Лондон бе отложен за сряда на обяд.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията