Култура на забавление

Мачът на звездите у нас все повече се доближава до шоу

Sportinglife
Sportinglife 20:50 ч., 29 Март 2015
0
67

Над 2500 зрители на живо и десетки пред телевизионните екрани станаха свидетели на успеха на отбора на Turkish Airlines в тазгодишното издание на Мача на звездите в родния баскетбол.

Не само резултатът – 131:99 и отбелязаните 230 точки, а и всичко случило се в зала „Диана” в неделния следобед обаче показаха, че най-после и родните и чужди звезди, които получават правото да играят в шоуто са придобили достатъчно „култура на забавление”.

Изразът е на президента на федерацията Георги Глушков, който се включи успешно в шоуто като жури на конкурса за забивки.

В зала „Диана” играчи и треньори демонстрираха, че най-важна са човешките жестове и атракцията. А такива имаше в изобилие.

Като се започне от жеста на Върнън Тейлър да зарадва малчуган от публиката с нови кецове и решението на Джими Хънт да се появи на терена с потник, носещ името на неговата баба, починала преди няколко дни, атрактивните кукери на откриването, оригиналните изпълнения в хода на самия двубой и в индивидуалните конкурси и се завърши с действията на Иван Лилов и Лени Даниел.

Лилов демонстрира, че славата му на зевзек не е случайна още на откриването когато излезе с кукерска маска на главата. Номерата му не спряха дотук. В средата на втората част той връчи потника си на едно от децата от школата на Ямбол и му позволи да усети тръпката от играта с големите.

Детето дори успя да се разпише на три пъти и предизвика аплодисменти и усмивки от зрителите.

Иван остана верен на себе си и когато влезе в пререкание със съдиите, а те от своя страна не му останаха длъжни – жълт картон и красноречив жест, който демонстрира, че джобовете им са празни и те са неподкупни.

Лени Даниел пък зарадва феновете с атрактивни забивки и изпълнения по време на целия двубой. Той бе и най-резултатен и логично спечели отличието за MVP. За Лилов остана трофея за №1 при стрелбата от далечно разстояние.

Даниел прибра още един трофей, но поделен с Павел Маринов. И след три финални кръга двамата не успяха да решат кой е по-добър при забивките. Обещаното прескачане на кукер не затрудни по никакъв начин Даниел. Заради липсата на време четвърти кръг нямаше, вместо това организаторите осигуриха две награди. №1 при индивидуалните умения стана Ди Браун.

Черешката на тортата

Върхът на емоциите в зала „Диана” бе появата на шампионския тим на Ямбол от 2002 г. Румен Шопов, Димитър Димитров, Емил Стаменов, Димитър Ангелов, Петър Петров, Сергей Гришаев, Анатолий Ясински, Ярослав Зубрицкий и Володимир Рижов предизвикаха сълзи в очите не само на някогашния си наставник Иван Чолаков.

Ветераните показаха, че който може го може, независимо от възрастта и че идеята на организаторите, направила дебют миналата година във Варна е успешна и работеща.

Остава само да гадаем чии емоции ще събудят те догодина с подобни останали в историята моменти.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията