Роджър Рашийд: Димитров е на базовия лагер към Еверест

Григор: Все нещо не ми достига срещу Голямата четворка, но това ще се промени скоро

Sportinglife
Sportinglife 17:40 ч., 29 Март 2015
0
1201

„Все нещо малко не ми достига в мачовете срещу Голямата четворка, но идват интересни времена и това ще се промени скоро”, смело заяви Григор Димитров след изключителното класното си представяне при 6:2, 6:2 над Вашек Поспишил във втори кръг на Мастърса в Маями.

След бляскавия сезон 2014, в който записа 50 победи в професионалния тур, българинът беше сочен като лицето на новата генерация и похода й срещу доминацията на Джокович, Федерер, Надал и Мъри.

Доминация, която в рамките на Мастърс турнирите се изразява в 40 от последните 44 трофея на сметката на Голямата четворка.

Само че с едва 9 победи и поражение от Райън Харисън при защитата на титлата му в Акапулко, през този сезон Григор не изглежда като човекът, който може да издърпа нагоре в развитието им тенисистки като Милош Раонич, Кей Нишикори, Ник Кирьос, Борна Чорич и др.

Григор обаче предупреди, че е в преходен период и скоро ще видим новото му лице.

„Той имаше нужда от ментор, който да му покаже посоката – отчете треньорът му Роджър Рашийд. – За много млади тенисисти това е липсващото звено, защото психическият аспект на играта е този, върху който трябва да се работи най-целенасочено. Григор е изминал една четвърт от пътя си, качих го до базовия лагер по пътя към Еверест.”

Рашийд заяви, че в момента твърде много тенисисти се задоволяват с позиция, в която просто да са едно ниво под Голямата четворка.

Мъри: Пътят е дълъг

„В наши дни не е рядкост тенисисти да направят големия пробив в кариерата си на 25, 26 или дори 27 години – анализира Анди Мъри. – Пътят в тура е дълъг и такива неща се случват. Последният пример е Марин Чилич, който взе титлата на US Open."

„Сякаш гледаме един и същ филм ден след ден – каза австралиецът. – Трябва да ги уважаваш, но в същото време на корта почти трябва да си готов да им покажеш среден пръст.

Защото те със сигурност искат да те унищожат във всеки мач.

Опонентите на Джокович, Федерер, Надал и Мъри трябва да решат дали имат сили да ги избутат от сцената, защото те със сигурност няма да слязат по собствено желание.”

И Григор не остана безмълвен по темата. „Писна ми да чувам как един тенисист трябва да пробие на 19 години или пък на 20, как трябва да има титла от Шлема или полуфинал, само, защото го сравняват с някой от водачите в ранглистата – призна Димитров. 

''Изморих се от тези рамки, в които ни поставят. Изморих се от сравненията.''

Те поставят огромен товар върху младите, особено върху тези, които са на 17-18 години, а всеки тенисист е различен.

Най-трудното е да продължиш да работиш и да се развиваш година след година. Нямаш право да спреш, защото другите няма да спрат и ще те задминат веднага. Но най-доброто от мен тепърва предстои.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията