Война в Подгорица

Вратарят на Русия ударен с ракета в главата, мачът спрян заради масов бой

Sportinglife
Sportinglife 08:20 ч., 28 Март 2015
0
908
Getty Images

След като миналата година евроквалификацията Сърбия – Албания се превърна в масов бой с огромен политически отенък, във война се превърна друг двубой на Балканите и в непосредствена близост до Белград.

Не завърши мачът Черна гора – Русия в Подгорица.

Какво се случи?

Още в първата минута вратарят на руснаците Игор Акинфеев беше улучен в главата с ракета. От началото на двубоя бяха изминали точно осем секунди. Акинфеев бе изнесен на носилка и веднага откаран в болница.

Стражът на ЦСКА (Москва) има изгаряния, но е останал в съзнание през цялото време. Германският съдия Денис Айтекин, свирил Лудогорец – Базел (1:0) в Шампионската лига, спря двубоя за 33 минути. В името на футбола арбитърът реши да продължи срещата, която почти не бе започнала.

След голямото закъснение първото полувреме мина миролюбиво и без голове.

Но войната тепърва предстоеше.

Докато футболистите почиваха, фенове на Черна гора и Русия се сбиха на трибуните. Стартът на второто полувреме се забави с още 18 минути.

Втората част все пак започва, за да има и още екшън.

Съдията даде дузпа за Русия в 67-ата минута на игровото време, но вратарят Вукасин Полекшич спаси удара на Роман Широков. Тогава от трибуните полетяха още куп ракети и още един футболист на Русия, този път на резервната скамейка бе ударен.

Играчите на двата отбора се хванаха гуша за гуша край страничната линия.

След това реферът вече окончателно прекрати двубоя.

А УЕФА очаква докладите. Вероятно подобно на Сърбия ще бъде присъдена служебна загуба на Черна гора и едва ли на отбора ще се позволи да домакинства в друг мач до края на квалификациите.

Селекционерът на Черна гора Бранко Бърнович беше безмълвен след двубоя.

„Заради феновете загубихме всички шансове да се класираме на европейско първенство – каза треньорът. – Играчите ми са деморализирани. Не знам какво да кажа. Сега ще играем пред прадни трибуни всички двубои. Шансът ни да не ни накажат още по-сурово е, че нашият президент Деян Савичевич е в отлични отношения с УЕФА. Остава ни единствено да се постараем да изиграе добри мачове до края, но без мисъл за класиране.”

В същото време в друг мач от групата Златан Ибрахимович за пореден път беше герой на Швеция.

Той вкара и двата гола за 2:0 при гостуването срещу Молдова. Но в негов типичен стил имаше нещо странно и неповторимо.

При едно от попаденията Златан въобще не искаше да вкарва. Тичайки към центъра, вратарят на Молдова Илие Чебану улучи главата на огромния нападател, топката го прехвърли и влетя в мрежата. Голът бе в първата минута на второто полувреме и имаше златно значение, защото с него се откри резултатът. В края Ибрахимович се разписа и от дузпа.

В третия мач от групата сензационнта форма на Австрия продължи с 5:0 като гост на терена на съседа Лихтенщайн. Мартин Харник, Марк Янко, Дейвид Алаба, Марко Юнузович и Марк Арнаутович вкараха головете.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията