Пиронкова и Каратанчева напуснаха борбата

Цвети оказа съпротива, Сесил бе разгромена

Sportinglife
Sportinglife 08:05 ч., 28 Март 2015
0
510
GETTY IMAGES

Двете представителки на България при жените - Цветана Пиронкова и Сесил Каратанчева напуснаха силния турнир в Маями след загуби във втория кръг.

Световната №15 Флавиа Пенета обърна Цвети с 6:7(1), 6:3, 6:3, а Гарбине Мугуруса сгази Сесил за 57 минути с категоричното 6:1, 6:3.

Двубоят Пиронкова - Пенета предложи 17 пробива. Реално, повече от половината от всички изиграни геймове в двубоя бяха брейкове.

В началото на сезона Пиронкова за първи път пречупи Пенета по пътя към полуфинала в Сидни, след като беше загубила предишните им три мача, но днес италианката показа по-корав характер на корта.

Мачът стартира с по един разменен пробив, а Пиронкова се пропука отново за 3:4 и пак веднага възстанови равенството.

Първата ни ракета дори имаше два сетпойнта при 5-4, после пък Пенета стигна до 6-5 и 15-40, но в крайна тайбрекът трябваше да разреши спора. А в него Цвети помете световната №28 със 7-1 точки и вече имаше сет аванс.

Пиронкова продължи инерцията с нов пробив на старта на втората част, но Пенета я контрира с рибрейк на нула, а удържа и подаването си за 2:1.

Последва безумна серия от пет поредни пробива, от която италианката се измъкна с аванс за 5:3 и на свой сервис изравни сетовете с 6:3. През втората част Пиронкова нито веднъж не успя да спечели гейм, в който имаше началния удар.

Решителния сет не разочарова и потегли с четири поредни брейка.

По едно задържано подаване до 3:3 само ни подготви за развръзката, в която Пенета проби още два път и със серия от три гейма си подсигури място в III кръг след 2 часа и 20 минути на корта.

Следващата противничка на Пенета се казва Виктория Азаренка. А Пиронкова може да е доволна от факта, че победата й в I кръг над Катерина Козлова сложи край на период от 5 седмици без спечелен мач в женския тур.

Сесил Каратанчева не показа достатъчно класа, за да се противопостави на световната №19, Гарбине Мугуруса и се задържа само 57 минути на корта – 1:6, 3:6 във II кръг.

Това е най-доброто представяне на българката на турнира в Маями, където за четирите си участия тя има три отпадания в квалификациите и едно в първи кръг.

В тазгодишното издание Сесил отново мина през мелачката на квалификациите, но днес просто нямаше думата в мача и поведе само веднъж в резултата, след като спечели откриващото си подаване в срещата. Нататък Мугуруса завладя корта и записа следващите шест гейма на сметката си.

Единственият, макар и минимален шанс за Сесил, дойде при 1:4, когато нашето момиче стигна до брейкпойнт, който испанката уверено неутрализира.

Каратанчева показа слабостта, която изпъква в представянето й от началото на сезона – лошият процент на вкаран първи сервис.

Сесил се приближи до 40% и изхаби твърде много усилия при собствените си подавания, за да мисли за брейк в сервиса на Мугуруса.

Световната №19 проби рано във втория сет за 3:1 и не допусна никакви нестабилности в началния си удар, които евентуално да отворят шансове пред българката. Мугуруса пропусна още две възможности за пробив, но приключи мача с категоричното 6:1, 6:3 за 57 минути.

През следващата седмица Каратанчева е заявила участие на турнира в Оспри (САЩ) с награден фонд от 50,000 щатски долара.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията