Династията Зидан

Ако съдбата реши, можем да видим нещо неповторимо

Sportinglife
Sportinglife 09:15 ч., 28 Март 2015
0
2594
GETTY IMAGES

Един ден това може да се превърна в най-великата династия във футбола. Зинедин Зидан като треньор на Реал Мадрид да дава указания на четиримата си синове, които носят знаменитата бяла фланелка.

Звучи малко невероятно, но вече станахме свидетели на няколко невероятни събития. Кой е вярвал, че Зизу ще стане треньор на Реал Мадрид Б, а наследниците му ще бъдат разхвърляни по различни гарнитури на кралския клуб?

Sportsmail разглежда перспективата Зидан и синовете му да направят нещо историческо.

Треньорът

Зидан прекара няколко дни стаж в Байерн Мюнхен под настойничеството на Джосеп Гуардиола, а в Реал се надяват французинът да направи това, което краткосрочният му учител постина в Барселона.

Клубният президент Флорентино Перес неведнъж е споделял желанието си след време Зидан да поеме отбора и няма да е никак учудващо, ако това наистина се случи.

Зизу бе един от седмината френски треньори, които се запознаха с работата в Байерн, а с него беше и Клод Макелеле. С неясното бъдеще около Карло Анчелоти, Зидан може да поеме отговорността на "Бернабеу" значително по-рано от очакваното. Така той ще повтори Гуардиола от 2008-а, когато каталунецът бе преминал през йерархията от школата до представителния отбор.

Няма съмнение, че кариерата в треньорството е основната амбиция за легендарния техничар от близкото минало и той методично преследва целите си. Зидан не крие, че след време би искал да е национален селекционер на Франция след толкова много успехи с фланелката на "петлите".

Според очевидци, прогресът му в треньорския занаят е забележителен и няма следа от надменността и голямото его, които пречат на някои от най-великите футболисти да се превърнат и в добри наставници. Диего Марадона и Пеле не успяха, но пък за сметка на това имаме примерите на Алфредо ди Стефано и Йохан Кройф.

Енцо

Най-големият син на Зизу, Енцо, е звезда на третия отбор на Реал. На гърба си носи името Фернандес - фамилното на майка му Вероник, която Зинедин среща през 1988 г. като футболист на Кан. Вероятно по-малко тежи на младите му рамене от тази на Зидан?

Енцо вече е младежки национал на Испания, след като пред него имаше още две опции - Франция и Алжир. Стилът на Енцо много наподобява този на баща му. Той се изявява като плеймейкър.

Лука

Роден в навечерието на световния триумф на Франция през 1998 г., Лука е вратар и му предричат страхотно бъдеще.

Тео и Елиаз

Двамата израснаха в Испания. Елиаз наскоро навърши 10 и играе като полузащитник, докато Тео ще направи 13 през май и се изявява като полузащитник.

Те са в детските отбори на Реал и след време също ще могат да избират между Испания, Франция и Алжир, ако стигнат международно ниво.

Ще стане ли реалност Династията Зидан?

Невъзможно е да се прогнозира дали Елиаз и Тео ще пробият във футбола, но батковците им дават сериозна заявка за добро бъдеще.

За Зинедин остава да стане треньор на първия отбор, но тогава не се знае дали синдромът на футболните звезди и синовете им няма да се прояви. Примери колкото щете.

Винаги е трудно за синовете на най-добрите.

Този на Пеле, Единьо, беше вратар на Сантос, но след това го спипаха с наркотици и го уличиха във финансови злоупотреби.

Диего Синагра, наследник на Марадона, бе разкрит още в юношеските формации на Наполи. Един журналист каза за него: "Ако хвърля на баща му портокал, той ще го овладее перфектно, ще започна да жонглира и ще го задържи на челото си. Ако направя също с малкия Диего, той ще го обели и ще го изяде."

Децата на Зидан обаче притежават футболни качества и ако съдбата реши, нищо чудно да видим някои от наследниците на Зизу в първия отбор на Реал, а него край тъчлинията.

Би било любопитно, нали?

Източник: "Daily Mail"

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията