Световната купа по спортна гимнастика под въпрос

Недопустимо е да пропуснем една Световна купа, заяви Йордан Йовчев

Sportinglife
Sportinglife 08:00 ч., 27 Март 2015
0
71
Sportdepot

Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която трябва да се проведе от 5 до 10 май във варненския Дворец на културата и спорта е под въпрос заради продължаващия ремонт на съоръжението.

Заради проблемите организационния комитет начело с президента на федерацията по спортна гимнастика Йордан Йовчев проведе среща с кмета на Варна Иван Портних.

Градоначалникът уверил, че ремонтните дейности ще приключат навреме.

„Имахме среща с кмета на град Варна, шефа на ДКС Минко Христов, представители на фирмата строител и хора от надзорната фирма, която трябва да издаде разрешение за експлоатирането на съоръжението. Притеснени сме, че технологично този ремонт върви със закъснение. Ежеминутно излизат проблеми и се съобразяваме с всеки един детайл. Недопустимо е да пропуснем една Световна купа, да не говорим за финансовите и моралните последици. Един евентуален провал ще бъде неимоверно голям пропуск за нас като държава. Досега няма страна, която е взела домакинство и не го е провела. Времето е малко, а ремонтните работи са големи. Към днешна дата обаче алтернативен вариант е невъзможен”, коментира Йордан Йовчев.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията