Григор започва с Вашек Поспишил в Маями

Канадецът приключи в два сета със завръщането на Хуан Мартин дел Потро

Sportinglife
Sportinglife 07:00 ч., 27 Март 2015
0
596
GETTY IMAGES

Григор Димитров научи името на първия си съперник на Мастърса в Маями и това е световният №60 Вашек Поспишил.

Двамата ще излязат на корта в двубой от втори кръг в събота вечер, а днес канадецът сложи край на второ завръщане от травма на Хуан Мартин дел Потро само в рамките на този сезон с 6:4, 7:6(4).

Димитров размаза с 6:2, 6:2 Поспишил в единствения им пряк двубой, който беше миналата година на 1/16-финал в Базел.

Във вчерашното представяне на Дел Потро очаквано си пролича сериозната липса на мачове в турнирни условия. Играта на аржентинеца и най-вече сервисът му бяха тотално лишени от ритъм, а отсъстваха още обичайната експлозивност и свежест на Хуан Мартин.

Бившият №4 (и настоящ №616) се върна на корта през януари в опит да защити титлата си в Сидни, след като близо година лекуваше поредната контузия в лявата му китка.

Дел Потро беше спрян още в третия си двубой от Михаил Кукушкин, а след това трябваше да се подложи на нова операция и обяви, че участието му в Маями е част от възстановителния процес и не цели конкретни резултати.

Хуан Мартин се изправи срещу съперник, който нямаше две поредни победи на сингъл в един турнир от Australian Open насам. Аржентинецът очевидно страдаше на бекхенд страната си, но с няколко залпа от форхенд стигна до 0-40 при 2:2.

Тогава обаче Поспишил се разбуди и наниза 5 поредни точки, за да се спаси от пробива. Всъщност, канадецът отрази всичките пет брейкойнта в откриващия сет на съперника, а при 5-4 изведнъж проби на нула и се озова напред в резултата.

Дел Потро показа желание за битка и стигна до първия си брейк в двубоя на старта на втората част. Изглеждаше, че аржентинецът е стабилизирал поне малко сервиса и форхенда си, но Поспишил дочака своя миг.

При 4-5, канадецът натисна бекхенда на Хуан Мартин и материализира единствената си точка за пробив в сета. В следващия гейм ситуацията стана още по кошмарна за бившия №4, който някак успя да контузи и глезена си при класическо изтегляне за форхенд по обратния диагонал.

И въпреки безбройните проблеми, Дел Потро беше на крачка от изравняване на резултата срещу крайно неуверения канадец. Той поведе с 6-4 точки в тайбрека, но точно тогава допусна двойна грешка, а при 7-7 направи още една и подари победата на Поспишил с бекхенд в аут в следващото разиграване.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията