Днес ВВС уволнява Кларксън

Плановете на ВВС включват уволнението на Кларксън, но Top Gear ще остане на екран в програмата на ВВС2.

Sportinglife
Sportinglife 00:00 ч., 25 Март 2015
0
2721
Getty Images

Отстраненият водещ на популярното тв шоу Top Gear Джеръми Кларксън ще бъде уволнен днес от ВВС, съобщиха източници от компанията пред британските медии.

Разследването на ВВС е приключило и резултатите показват, че вината за скандала с помощник продуцента на TG Ойсин Таймън, е изцяло на Кларксън, който му се разкрещял заради закъсняла вечеря и го е ударил в лицето.

Очаква се днес генералният директор на ВВС лорд Хол да обяви официално решението си, след като до снощи се запознаваше с материалите по разследването на инцидента в Нюкасъл.

Лорд Хол ще благодари на 54-годишния Кларксън за работата му по популяризирането на предаването за автомобили, но също така и ще обясни, че подобно поведение не може да бъде толерирано в корпорацията.

Очаква се, че лорд Хол ще нарече Кларксън „брилянтен водещ”.

В хода на разследването стана ясно, че преди да удари Таймън, Кларксън му е крещял 20 минути, обиждал го, а физическият контакт между двамата е продължил 30 секунди.

Кларксън, който е един от най-високоплатените служители на ВВС, е избухнал, след като е бил информиран, че не може да получи пържола и чипс, тъй като кухнята на хотелския ресторант вече е затворила.

Плановете на ВВС включват уволнението на Кларксън, но Top Gear ще остане на екран в програмата на ВВС2.

Според източници от ВВС шефовете на компанията вече са поканили заместник на Кларксън – водещият на сутрешния блок на Radio 2 Крис Евънс, който е запален почитател на автомобилите.

48-годишният Евънс притежава една от най-богатите колекции ретро автомобили във Великобритания, като звездата в нея е Ferrari 250GTO от 1963 година, оценен на 12 милиона лири.

Наскоро Евънс заяви, че няма да се бори за мястото на Кларксън, но шефовете на ВВС искат точно него.

Все още не е ясно каква ще е реакцията на другите водещи на TG Джеймс Мей и Ричард Хамънд. Те вече отказаха да довършат последните три епизода от сезона на шоуто без Кларксън и се предполага, че ще изкачат официалното решение на ВВС преди да обявят дали остават или ще напуснат.

Предполага се, че Кларксън може да продължи кариерата си в американската компания Netflix, която трупа световна популярност със собствената си тв продукция.

Top Gear се излъчва в над 200 държави и носи около 50 милиона лири годишно на ВВС.

След спирането на шоуто ВВС2 отчете спад на 4 милиона зрители, а близо 1 милион почитатели на Кларксън подписаха петиция за връщането му на екран, която беше доставена с танк до ВВС.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията