Скуадра фризура срещу Скуадра адзура

Няма нито една причина да бием Италия, това е най-слабият национален отбор в историята

Хенри О'Дейвид
Хенри О'Дейвид 08:45 ч., 25 Март 2015
0
1893
Lap.bg

България чака сблъсък с Италия в събота, като мачът е решителен основно за гостите. Ние сме извън играта в тези евроквалификации. Както казват англичаните – извън залозите сме, не сме в надбягването.

Както казват пък австралийците – отпаднахме от битката преди да е започнала.

Странен мач ще е този в събота. От една страна имаме дебют в официален двубой на селекционера Петев и би следвало интересът да е огромен. Да има и някаква енергия, ентусиазъм, все пак насреща е Италия...

В прав текст

Вероятно това е и най-слабият национален отбор в историята, като погледнем единиците в него.

Нищо такова не се усеща. А и – да си признаем, след дългите години на провали и разочарования, отборът ни е толкова олющен откъм обществена подкрепа, колкото никога не е бил.

Вероятно това е и най-слабият национален отбор в историята, като погледнем единиците в него. Ето кратък анализ на това какво Петев може да хвърли срещу „адзурите”:

Вратар ще е или Владо Стоянов, чиято форма постоянно пада (нищо, че бе избран за Футболист на годината), или Ники Михайлов, който е пазил всичко на всичко четири пъти в шампионатен мач за турския Мерсин през сезона, а отборът му е в серия от 6 поредни загуби.

В защита имаме Николай Бодуров – член на най-слабата защита в четирите дивизии на английския футбол, като от 20 дни вече и не е титуляр за Фулъм.

В средата на терена все пак може и да играе въпреки травмата Георги Миланов, който е титуляр и се представя силно за ЦСКА (Москва).

Край него са Сашо Тонев от Селтик, играл за последно в официален мач на 6 декември, Ивайло Чочев – в Серия „А”, но тепърва прохождащ с четири мача като титуляр – пак добра статистика на фона на останалите. Тук е и Станислав Манолев, който при всичките му проблеми в клубните тимове, винаги събира сили и играе добре за националния.

Атаката е с чуждестранната подправка от Илиан Мицански, Валери Божинов и Ивелин Попов – двама от втора дивизия на Германия и Италия, както и Попето, чийто последен гол дойде през ноември за Кубан. И който в 29 квалификационни мача за България е вкарал пет пъти. Веднъж на 6 мача се случва...

Факт

Насреща – петима от Юве, двама от ПСЖ, хора от Борусия (Д), Лацио, Рома, Фиорентина, Саутхемптън и Палермо.

Неслучайно изброяваме само легионерите. За играчите от вътрешното първенство може само да кажем, че оставяме настрана силата на лигата у нас. Просто са в 2 седмици цикъл на мачове след двумесечна пауза.

Насреща – петима от Юве, двама от ПСЖ, хора от Борусия (Д), Лацио, Рома, Фиорентин, Саутхемптън и Палермо.

Без Пирло, за щастие... Но какво от това?

Но най-яркото сравнение между двата тима дойде в понеделник. В Италия се разгоря дебат около повиканите от селекционера Конте играчи. Защо вика Едер, Васкес и Сориано, които не са италианци по кръв. Нищо, че са отлични футболисти и имат италиански паспорти.

Тук дебатът и новината от лагера в Правец дойдоха от двойната стая с Валери Божинов и Ники Михайлов. Двамата правят заглавия на вестници, които не са пряко ангажирани с отразяването на футбола, вече от доста години. И пак са там. Ники се разделил с Алисия (бивша на Валери), а Валери се развежда с Николета (бивша на Ники). Не само жените са общото между тях, а и че са двама от щастливите българи, имали удоволствието да се снимат в клипове на Азис...

Притеснително, новините от лагера на Петев започнаха и свършиха с дуото, символизирало през годините модните тенденции и вариации във футбола ни, а не развитието му като такъв.

С две думи – прическите и татусите на Божинов и Ники са реципрочната у нас вест на това кой ще замести Пирло за Италия. Ние имаме „скуадра фризура”, а те от повече от век са известни като „скуадра адзура”.

Кой знае пък – може в събота да стреляме с прашка и да повалим Голиат. Но някой вярва ли го сериозно?

Съставите на двата отбора

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията