Гол от нищото покоси Реал

Барселона е фаворит за титлата, но „Белия балет“ запазва своите шансове

Sportinglife
Sportinglife 08:45 ч., 23 Март 2015
0
769
Getty Images

Барселона спечели неделното „Класико“ на „Ноу Камп“ и увеличи преднината си в класирането на 4 т. Каталунците са фаворит за титлата, но Реал запазва своите шансове.

Какво са 4 точки? Две равенства. Пък и мадридчани имат предимство в преките мачове и ще станат шампиони, ако съперниците приключат първенството с равен актив.

„Белите“ имат от какво да са недоволни, защото бяха по-добрият отбор през голяма част от двубоя и можеха да се оттеглят с преднина от два гола на почивката.

Пресата след двубоя

„Марка“: Реал прощава, Барса не

Мадридчани се сринаха след попадението на Суарес

„Ас“: Реал игра, докато Модрич имаше сили

Суарес реши мача в момента, в който Барселона беше най-зле

„Ел Мундо Депортиво“: Барса докосва титлата

Ефективността на „синьо-червените“ срази Реал, който контролираше мача

„Спорт“: Барса прати Реал на психиатър

Двата отбора си разделиха по едно полувреме, „синьо-червените“ увеличиха преднината си

„Ел Паис“: Реал потъна едновременно с Крос

Мадридчани имаха превъзходство, докато германецът и Модрич имаха сили да пресират

Но „Кралския клуб“ пропусна да се възползва от шанса си да „убие“ мача. Напротив, Реал дори позволи на съперника да открие резултата след едно ненужно нарушение на Пепе и лоша организация при последвалото изпълнение на фаула.

Кристиано Роналдо обаче изравни след петичката на Карим Бензема и за Барса беше истинско облекчение, че резултатът 1:1 се запази до почивката.

И след интервала нещата не се промениха. Домакините се чувстваха несигурни и изглеждаха уплашени от солидното представяне на „Белия балет“. Марсело, Тони Крос и особено Лука Модрич действаха отлично, Кристиано беше непрекъсната заплаха за „синьо-червените“.

Мачът ставаше все по-„бял“, когато Луис Суарес внезапно се измъкна и вкара с хладнокръвието на роден убиец.

Вина за попадението носят както централните защитници на Реал, които допуснаха позиционна грешка, така и Икер Касияс. Вратарят с твърде голяма готовност избра да покрие близкия си ъгъл, без да има възможността да реагира при шут към далечния.

Този гол нямаше нищо общо с хода на мача и ефектът му върху играчите на Реал беше унищожителен.

Десетина минути мадридчани не бяха в състояние да излязат от шока. А когато най-после дойдоха на себе си, умората започна да си казва думата.

Първоначално тя личеше най-вече в действията на Модрич, после натежаха краката и на много други играчи и двубоят постепенно се превърна в героична размяна на удари и фаулове.

Барселона спечели Ел Класико

Каталунците победиха с 2:1 Реал Мадрид

Но преди всичко да свърши, Барселона имаше възможността окончателно да сложи край на интригата. Неймар и Меси обаче не успяха да се възползват от чудесните положения, които имаха. Опитите на Реал да изравни пък бяха твърде спорадични, а и Клаудио Браво беше на ниво.

В крайна сметка се насладихме на едно хубаво „Класико“, в което съперниците се люшкаха между двата полюса и се раздадоха докрай.

И двата отбора можеха както да спечелят, така и да загубят този мач. Барселона стигна до победата, но Реал се реабилитира пред привържениците си след неубедителните си изяви напоследък.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията