Джеръми Кларксън: Шиб___ците от ВВС ме уволниха

Не знам дали съм завъртял последната си обиколка на тестовото трасе на Top Gear

Sportinglife
Sportinglife 15:20 ч., 20 Март 2015
0
2317
Getty Images

Отстраненият водещ на тв шоуто Top Gear Джеръми Кларксън обяви, че е „уволнен” от ВВС, но не стана ясно дали се шегува или го твърди сериозно.

Кларксън се върна към най-добрата си форма на благотворително събитие в Лондон, където обяви новината пред публиката, а след като всички се засмяха и започнаха да му ръкопляскат той я повтори за пред тв камерите.

Още шоу от Top Gear

Петицията, с която се иска връщането на Кларксън на екран, беше доставена до централата на ВВС с танк, а от него излезе легендарният герой на шоуто Стиг, който я показа на публиката.

1 милион души се подписаха под искането за възстановяването на Кларксън, но от ВВС обявиха, че няма да се поддадат на обществен натиск.

След свалянето на TG от екран обаче, ВВС2 отчете спад на гледаемостта на този неделен слот с 4 милиона зрители.

„Не знам дали съм завъртял последната си обиколка на тестовото трасе на Top Gear, тъй като шибаняците от ВВС ме уволниха”, заяви Кларксън.

Водещият участваше в шоу, в което за благотворителност се предлагаше една обиколка на трасето на TG срещу 100 000 лири.

„Top Gear е страхотно шоу, а от ВВС го прецакаха – заяви вчера Кларксън. – Честно казано, не очаквах да ме уволнят. Затова и ще отида отново до Съри, за да завъртя още един тур на пистата. И тъй като съм уволнен, ще трябва да карам някоя по-евтина кола – например Austin Maestro.”

Според неофициална информация от ВВС вчера генералният директор на корпорацията Тони Хол е получил цялата документация по разследването на инцидента между Кларксън и Ойсин Таймън, при който водещият е ударил в лицето помощник-продуцента и след това е бил спрян от колегите си Джеймс Мей и Ричард Хамънд да не го удари отново.

От ВВС обаче заявиха, че решението на лорд Хол трябва да се очаква другата седмица.

По-рано тази седмица ВВС направи опит да върне Top Gear на екран, но другите двама водещи Мей и Хамънд отказаха да заснемат без Кларксън уводните и финалните етюди на трите предавания, които бяха свалени от ефир веднага след отстраняването на Джеръми.

В британската преса изтече информация, че шефовете на ВВС са обсъждали вариант да върнат Кларксън в предаването, но да назначат свой верен човек за шеф на шоуто, който трябва да контролира скандалния водещ и основния продуцент на шоуто Анди Уилмън.

В ВВС се съмняват, че Уилмън може да влияе по някакъв начин на Кларксън – двамата работят заедно от години и създадоха заедно новия формат на TG, освен това са били съученици. А и Уилмън винаги заема страната на Кларксън, когато стане някой скандал.

Водещият се извини по телефона на шефа на тв подразделението на ВВС Дани Коен, но профсъюзите продължават да държат на уволнението му. Самият той намекна, че може да напусне ВВС и дори нае адвокати, за да съди шефове на компанията, които в свои изказвания го сравниха с друг скандален тв водещ Джими Савил, за когото след смъртта му се разбра, че е бил сексуален насилник и педофил. 

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията