От Триестина до Борусия (Дортмунд)

Ювентус се завърна сред големите

Sportinglife
Sportinglife 09:05 ч., 19 Март 2015
0
937
Getty Images

 На 18 март 2007 г. на Ювентус му предстоеше мач срещу Триестина в Серия Б. 24 часа по-късно „бианконерите“ биха с 5:1 на „Олимпико“ в Торино.

В сряда, 18 март 2015 г., „Старата госпожа“ постигна също толкова убедителен успех, но този път в Шампионската лига, на „Вестфаленщадион“ срещу Борусия (Дортмунд).

Това вече е съвсем друга история.

Всъщност не, историята си е същата – онази, която започна в момента, в който Ювентус стигна най-ниската точка от момента на създаването си.

В прав текст

„Старата госпожа“ се завърна там, където беше, преди да я помете ураганът „Калчополи“.

С успеха в Дортмунд „бианконерите“ затвориха един цикъл, преминал пред знака на едно невероятно възраждане.

„Старата госпожа“ се завърна там, където беше, преди да я помете ураганът „Калчополи“.

Възраждане, преминало през три поредни шампионски титли и още едно класиране за четвъртфиналите в Шампионската лига (срещу Селтик във втората година на Антонио Конте). То бе завършено срещу Борусия с победа, на която ѝ е писано да остане в клубните легенди.

Ювентус отново е сред гигантите в Европа и може да ги гледа право в очите, след като отдавна си върна пълното надмощие на вътрешната сцена (три титли и половина в последните четири години).

От днес се отваря нова страница в клубната история.

Страданията на тифозите на „бианконерите“ останаха в миналото.

Не е казано, че Ювентус ще спечели Лигата още тази година. Напротив, ако жребият му отреди сблъсък с някой от колосите на континента, вероятността всичко да приключи на четвъртфиналите, ще бъде голяма.

Но победата над Борусия върна честта не само на отбора, но и на запалянковците, които се почувстваха като главни действащи лица на една чудесна максима: когато си на дъното, винаги мисли и планирай завръщането си на върха. 

Източник: Тутоспорт

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията