Red Bull трудно намира подкрепа срещу Mercedes

Другите тимове във Формула 1 ги посъветваха да работят повече

Sportinglife
Sportinglife 08:40 ч., 18 Март 2015
0
249
Getty Images

Атаката на Red Bull за промяна на правилата във Формула 1, които да отнемат предимството на Mercedes за момента трудно намира подкрепа.

Босът на шампионата Бърни Екълстоун вече подкрепи бившите шампиони, но се изказа неясно с думите, че „трябва да се направи нещо, за да има изравняване на силите”.

Другите тимове обаче явно нямат намерение да подкрепят Red Bull.

От Ferrari вече дадоха да се разбере, че не искат промени, особено като се има предвид, че Скудерията успя да прескочи Red Bull и Williams и в Мелбърн се изяви като втора сила на старта на сезона.

„Нашата работа е да преследваме и атакуваме Mercedes на пистата – заяви шефът на "Черните кончета" Маурицио Аривабене. – А не да променяме правилата.

Шефът на Mercedes Тото Волф пък посъветва босовете на Red Bull Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко да отнесат оплакванията си на "Стената на плача" в Йерусалим.

Както и да работят по-усилено, за да постигат по-добри резултати.

Световният шампион Люис Хамилтън също реагира остро и обясни, че Red Bull трябва да наемат „по-добри хора”, ако искат отново да се борят за място на върха във Формула 1.

Главният инженер на Williams Роб Смедли също застана на страната на Mercedes.

„Работих за Ferrari в годините, в които тимът доминира във Формула 1 – обясни Смедли. – Сега №1 е Mercedes. Както преди, така и сега успехите са резултат на усилена работа. В Mercedes са свършили всичко както трябва, така че единственото нещо, което можем да направим е да им свалим шапка за усилията и да се опитаме да ги догоним.”

Заместник-шефът на Force India Боб Фърнли също не е съпричастен към каузата на Red Bull, като той напомни, че бившите шампиони рядко помагат на някой друг отбор, визирайки опитите на неговия тим, Sauber и Lotus да се преборят за намаляване на разходите в световния шампионат.

„Четирите големи тима във Формула 1, включително и Red Bull, нямаха желание през миналия сезон да правят промени и да си ограничават разходите – напомни Фърнли. – Сега Red Bull имат проблеми, най-вероятно собственикът на тима Дитрих Матешиц ги притиска за резултати, а те не се справят. Реалността ги застигна, добре дошли в истинския свят. Не можем да обвиняваме Mercedes, че са си свършили добре работата и са се подготвили отлично за новия сезон. Всички ние имахме същата възможност, но явно не сме успели.”

Фърнли обаче направи и интересно допълнение относно проблемите на Renault, като се запита дали всички проблеми на бившите шампиони се дължат на моторите на французите.

„Дали наистина всички трудности идват от Renault – попита Фърнли. – Другият отбор на Матешиц Toro Rosso се представи сравнително добре в Австралия, при това за тях карат двама дебютанти.”

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията