Бербатов: Никой не вярваше, че ще сме на четвъртфинал

Знаех, че ще направим нещо специално, каза българинът в интервю пред УЕФА

Sportinglife
Sportinglife 07:55 ч., 18 Март 2015
0
397
Getty Images

Никой в началото на сезона не е очаквал, че ще стигнем четвъртфинал!

Думите са на Димитър Бербатов за сайта на УЕФА след загубата на Монако с 0:2 от Арсенал, която не стигна на англичаните да заличат пасива от 1:3 в Лондон и "монегаските" продължиха напред в Шампионската лига.

„Аз вярвах, че ние можем да постигнем нещо специално – продължи Бербатов. – Имаме много млад отбор, в него са събрани млади и талантливи момчета. Изненадохме мнозина. Арсенал е един от най-силните отбори в Европа. Ние се борихме докрай. Имахме и малко късмет. Важното е, че сме сред осемте най-добри в Европа.”

Бербатов вкара гол в първия мач за 3:1. За последно участва на този етап в турнира през 2011 година с Манчестър Юнайтед.

Освен с „червените дяволи” Бербатов има четвъртфинал в Шампионската лига и с Байер (Леверкузен) през 2002 година. Сега остана на терена до 70-ата минута. В подобен етап на мача бе сменен и преди три седмици в Лондон.

Оливие Жиру в 36-ата минута и Аарон Рамзи в 79-ата накараха Арсенал да мечтае за големия обрат.

Имаше четвърт час до края, в който Монако успя да оцелее. Тимът от Княжеството не е бил толкова напред в Шампионската лига от 2004-а, когато стигна до финала и загуби с 0:3 от Порто на Жозе Моуриньо.

Сега на трибуните на стадион „Луи II” традиционно имаше и ВИП-гости. Да празнуват ирландския празник Свети Патрик бяха дошли музикантите от Ю Ту.

Но не донесоха късмет на Арсенал. Близо до тях бе и руският олигарх Дмитри Риболовлев, собственик на Монако. До него бе и ослепителната му дъщеря Екатерина.

На края имаше и скандал, който не бе за най-големия турнир в Европа. Португалският мениджър на Монако Леонардо Жардим отказа да стисне ръката на Венгер – същото, което франзузинът направи на „Емирейтс”.

„В този момент ние се радвахме и Арсенал трябваше да ни покаже уважение, което не направи в първия мач – каза Жардим. – Англичаните бяха много щастливи, че ще играят с Монако. Смятаха ни, че сме един от най-слабите отбори и че са ни минали без игра.”

„Монако не заслужаваше да се класира напред – каза Венгер. – Футболът не е приказка, а е циничен реализъм. Монако имаше огромен късмет. Играхме достатъчно добре, за да продължим. В първия мач Монако изненадоха най-много себе си, когато ни победиха с 3:1. На свой терен нито веднъж не можаха да уцелят вратата. Знаехме, че шансът да отпаднем е 98 процента. Но се борихме докрай и почти успяхме.”

Арсенал отпада за пета година поред на осминафинал.

А почти винаги успява да го направи красива и драматично. Веднъж на Арсенал не стигна победа с 3:0 над Милан в Лондон, а през 2013 година не бе достатъчна победата над Байерн с 2:0 в Мюнхен. Само за статистиката – голът на Рамзи в 79-ата минута беше под №300 за Арсенал в европейските турнири под ръководството на Венгер.

Ако довечера Манчестър Сити не направи чудо и не отстрани Барселона на „Камп Ноу” след 1:2 у дома, то Англия ще остане без отбор сред осемте най-силни отбора в европейския футбол. В груповата фаза отпадна Ливърпул (по-късно и от Лига Европа), а Пари Сен Жермен изхвърли Челси.

0 коментара

Твоят коментар:

Close Обратно към статията